Vad är Trollflöjten?

Trollflöjten är en singspiel i två akter av den österrikiska kompositören Wolfgang Amadeus Mozart, som även är känd för sina andra operor som Don Giovanni, Così fan tutte , och Figaros bröllop , samt symfonier och andra verk. Trollflöjten bestod år 1791, med ett libretto av Emanuel Schikaneder, kompositör, skådespelare och teaterregissören som hade beställt den här inställningen av hans egen text.

Premiären av Trollflöjten ägde rum den 30 September 1791 vid Theater auf der Wieden i Wien . Operan var oerhört populär, med över 100 föreställningar ges under det första året. Schikaneder, den librettist, spelade rollen som Papageno i första resultat, som Mozart genomfördes från pianoforte. The Queen of the Night spelades av Mozart's sister-in-law.

Trollflöjten är en allegori, och detta är delvis framgår av överflödet av tre och tre i prestanda: tre slavar, tre damer assistent på drottningen, tre pojkar, och de tre första ackorden i uvertyren. Egypten har föreslagits, men inte en Egyptens historia.

Historien om Trollflöjten börjar med att rädda Tamino från en orm av drottningens tre skötare. Ha svimmade han inte vet hur han blev frälst, och felaktigt krediter Papageno, som tillåter honom att stanna kvar i mörkret. Tjänarna visa Tamino en bild av Pamina, drottningens dotter, och blir förälskad i den. Han är informerad om att Pamina är fången i Sarastro, och för att rädda henne, Tamino får en magisk flöjt, och Papageno en uppsättning av magi klockor. Efter att ha upptäckt och övervinna Paminas captor, Monostatos och Sarastro in, varpå det avslöjas att Pamina inte flydde Sarastro men Monostatos. Sarastro skickar nykomlingarna till templet för rening. i akt II av Trollflöjten visar Sarastro att Tamino och Pamina är avsedda för Ons, men att Tamino först måste utstå prövningar som Tamino samtycker till. Papageno blir tillsagd att om han vill hitta en fru, han måste också genomgå prövningar, och när han får reda på att Papagena är avsedd att vara hans, instämmer han, trots allvarliga betänkligheter. De är båda förbjudet att tala med någon kvinna under hela rättegången. De konfronteras med de tre skötare som hotar sedan med svåra straff om de bryter mot drottningen. Papageno tror dem, men Tamino står fast. Monostatos kommer över Pamina och hotar att våldta henne, eftersom drottningen avslöjar att hennes verkliga målet är att ha dödat Sarastro och ger Pamina en dolk, laddning henne med denna uppgift. Hon lämnar, och Sarastro anländer och stannar Monostatos. Tamina avslöjar vad som hänt och ber om förlåtelse för sin mor, som Sarastro inte kan ge.

är Provnings fortsatte som varje människa möter den kvinna han älskar, men kan inte tala med henne, och hon kan inte förstå varför. Pamina och Papageno i rädsla för att de har förlorat sina älskar båda överväger självmord, men hindras, Pamina genom att bli avbruten av de tre pojkar, och Papageno vid ingången av hans sanna kärlek, Papagena. Drottningen och Monostatos göra ett sista försök att vinna sin väg, men Sarastro och ljuset besegrar mörkret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.