Vad är Tribal Bellydance?

Tribal mage dans är en form av magdans som påverkas av etnisk dans traditioner i Mellanöstern, snarare än som följer av en viss kulturell tradition. Du kan också höra tribal magdans kallad tribal stil magdans. "Den största skola inom stammens magdans gemenskap är nog American tribal stil magdans (ATS), populariserades av FatChanceBellyDance truppen i San Francisco, Kalifornien.

skola tribal magdans uppstod under 1960 och 1970, då dansarna började blanda deras stilar, integrera flyttar och tekniker från olika traditioner magdans att skapa sin egen distinkt stil. Den "tribal" i tribal stil magdans är en hänvisning till tanken att många av dans tekniker från från etniska tribal dans, vilket är mycket olika och varierande. American tribal stil tillkom FatChanceBellyDance på 1980-talet, och det har blivit en av de mest undervisade tribal stil. En del purister påpeka att tribal magdans inte är absolut äkta, eftersom det inte kommer från en särskild skola för magdans. Tribal stil belly dance inkorporerar element av egyptisk stil cabaret dans, nomadiska stammar dans och en mängd andra dansformer från Mellanöstern, och ibland dansare kan integrera flyttar från andra regioner såsom Polynesien också. Eftersom tribal magdans är ett medley av stilar, en del människor fruktar att den skapar en felaktig bild av magdans kultur, eftersom vissa av de drag och kostymer är ganska suggestivt. I grunden är tribal magdans en sorts av fritt flytande fantasier vision av vad magdans kan vara. Det placerar vanligtvis en stark fokusering på att framträda som en grupp, snarare än att erbjuda solon, även om några enskilda solon kan ingå i en grupp prestanda. En dansare leder vanligtvis, med andra efter och medföljande dansa på sidan cymbaler kallas zills. Tribal belly dance kännetecknas av en improvisatoriska stil, med dansare lära uppsättningar av steg och rörelser snarare än choreographing hela danser.

De dräkter som används i stammar magdans är ofta ganska fantasifulla, med långa, flytande kjolar, minimala toppar och klingande smycken i form av halsband, bälten och armband. Tribal magdans kräver atletisk skicklighet, som dansarna ska kunna utföra en rad olika drag, och det kräver också uthållighet goda resultat kan vara ganska långa, men folket i en rad olika kroppstyper är välkomna till tribal magdans klasser och föreställningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.