Vad är The Lion King?

utspelar sig i en fiktiv plats i Afrika, The Lion King är en mognadsfas berättelse med ett lejon unge som aktör och som har framställts både som Disneys animerade långfilm år 1994 och en Broadway och West End-scenen musikal. Medvetet designad efter berättelser om Josef och Moses från Bibeln och Shakespeares Hamlet , The Lion King var den första av Disneys animerade funktioner som baseras på en berättelse utvecklats speciellt för filmen, snarare än baserad på en befintlig berättelse eller en anpassning av en.

The Story of The Lion King

Historien om The Lion King börjar med en presentation av den nybildade arvtagare till den nuvarande kungen av djur, lejon Mustafa, som härskar över Pride Lands i Afrika med sin drottning, Sarabi. Den nya unge, Simba, flyttar Mufasa yngre bror Scar som arvtagare till tronen, och Scar-i förbund med lejonen "fiender, hyenor-ytor att hans bror och hans brorson för att säkra den. Som Simba växer inför hans far honom till rike och lär honom om den ekologiska balansen mellan varelser och jorden, som kallas "Circle of Life. "På en rundtur i sin domän, hotfulla hyenor är fläckiga, och Simba skickas hem. Hem utan sin far, är Simba öppet till Scar är tvång, och Scar övertygar Simba att gå till elefanten kyrkogården, en plats som Mufasa hade gjort bort gränserna för sin son, ha skickat hyenor framåt för att fånga och döda unge. Simba reser med sin bästa vän, en kvinnlig unge som heter Nala, och lyckligtvis Mufasa räddar dem från hyenor. Ärr är arg och besviken när han vägrar, och arbetar för att säkra hyenor samarbete och lojalitet genom att lova dem att när han är kung, kommer de aldrig bli hungrig.

Scar nästa försök innebär lura Simba i en avskild plats, där hyenor snabbt en gnu panikartad flykt i Simbas riktning. Scar samtal Mufasa rädda Simba, som han gör, men kungen är kvar för svag för att dra sig till säkerhet, och Scar försäkrar att han faller till sin död. Simba, ser hösten, men inte Scar roll i den, anklagar sig själv för sin fars död, en uppfattning som Scar uppmuntrar, vilket tyder på att han flyr in i en självvald exil. Simba har faktiskt springa iväg och Scar skickar hyenor efter honom för att döda honom, men de bara låtsas att utföra sitt uppdrag och låta Simba fly, medan rapporteringen framgång till Scar, som sedan anspråk på tronen och fortsätter att förstöra Lions domän. Efter att ha vuxit upp i vård av meerkat och vårtsvin-Timon och Pumbaa-Simba är övertygad om att återvända hem. Han utmaningar Scar, som berättar en stolthet som Mufasa död var Simbas fel. Fastna vid kanten av en klippa, i en liknande situation Mufasa, Simbas tydligen förestående död leder Scar bekänna att mörda Mufasa. Ilska ger Simba styrkan att driva sig själv över klippkanten och tackla Scar, och en inträder kamp mellan lejon och hyenor. Scar söker nåd som syndabockar den hyenor, som höra honom, och Simba order Scar i exil. Låtsas lyda, Scar vänder och attacker Simba, som lyckas slå honom över ett stup, där hyenor hitta och göra slut på honom. En avstämning sker med Simba hävda sin plats som "Lejonkungen", med Nala som hans drottning. Filmen avslutas med en presentation av sin första unge, arvtagare till Simba, föra historien tillbaka till början, eftersom kretsen av livet fortsätter.

filmen och Musical

I sin tid var The Lion King film högsta inkomstbringande animerade film någonsin. Det fördunklades bara nästan tio år senare av Finding Nemo . Filmen-med text av Tim Rice, låtar skrivna av Elton John, och en värdering av Hans Zimmer med Lebo M och hans afrikanska Choir-vann två Academy Awards for Best Music, Original Score och Best Music, Original Song. Den vann samma priser från Golden Globes, liksom Bästa film, komedi /musikal, och var nominerad till-men vann inte-tre Grammy Awards.

>

Scenen musikaliska av The Lion King , baserat på filmen öppnades 1997 i Minneapolis, Minnesota, och har tillverkats, inte bara i USA, men även i Kanada, Europa, Sydafrika, Australien, Korea och Taiwan. The Lion King musikaliska vann sex Tony Awards, inklusive Bästa musik, samt åtta Drama Desk Awards.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.