Vad är Talavera Tiles?

Talavera kakel är ornately mönstrade, handmålade spanska och mexikanska cottoplattor. Talavera plattor kommer från den spanska staden Talavera de la Reina. Talavera de la Reina var hem till många keramiker och de intrikata, grafisk design av brickorna kommer från den arabisk-andalusisk inflytande i nionde århundradet Spanien. Spanska Potters flyttade till Puebla, Mexiko den 16: e århundradet och Talavera de la Reina stil av Talavera plattor blev känt i Puebla.

Talavera kakel fabriker blev vanlig i hela Mexiko i 18th century. Puebla är fortfarande hemma hos traditionella lergods workshops som farkosten traditionella Talavera kakel. Traditionella färger som används i Talavera plattor är de primära färgerna rött, gult, grönt och blått, med blå, som oftast är ganska mörkt. Vissa Talavera plattor har en design bara i blått på en kräm eller vit bakgrund medan andra plattor är mycket utsmyckade och använda många färger. Rika bruna och orange finns också i många Talavera mönster och djupa blå beskriver, kanter och band är ganska vanliga. I den stora, detaljerade mönster på många Talavera kakel omfatta abstrakta symmetriska mönster samt naturmotiv. Fåglar, fjärilar, Sea Life och frukter och grönsaker är några av de vanligaste motiven finns på Talavera kakel. Plain lera Talavera brickor med bara en glasyr på en färg som djupblå, gyllenbrun eller kricka är också vanliga. Vissa Talavera kakel är enkel vit eller grädde med bara ett tunt band av färg runt kanterna eller en cirkel med färg i mitten av plattan.

Husnummer Talavera plattor har en rad adressen på varje kakel och har oftast en utsirad gräns löv eller andra motiv runt kanterna av plattan. Mural Talavera plattor låta en vägg som skall ombildas till ett konstverk. Talavera plattor används ofta i kök och badrum och vackert mönstrade Talavera runda och rektangulära sänkor finns på marknaden. Talavera tillbehör såsom byta tallrikar och vaser kan också hittas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.