Vad är Steel trummor?

ofta från 55-trummor liter olja, stål fat slagverksinstrument från Trinidad som utvecklades på 1930-talet till 1940-talet. Tekniskt sett är det som kallas ett stål panorera eller steelpan eller bara Pan; fat av stål är det material som instrumentet är tillverkat av. Still, i dagligt tal, är det instrument som ofta kallas ett stålfat. De användes ursprungligen i Carnival firandet som äger rum på tisdagen före fastan. är en ensemble av stålfat kallas ett stålband. Ensemblen kan även rytm instrument, såsom trumset, congas och andra slagverk, någon standard, och vissa-som strykjärn, tillverkad av broms trummor-också återvinnas.

Stålfat är pitched idiophones - instrument som producerar ljud genom vibrationer. I allmänhet kan idiophones spelas av slående, skrapning, plockning, friktion, eller blåser. När det gäller stålfat, är de drabbade med gummi-tipped mallets Att göra stålfat, botten av oljefat formas till en skål och sedan tuned. Varje trumma har ett antal ytor i pannan, som varierar i tonhöjd. Högsta lägrade trumma, tenoren, har en räckvidd på ungefär två och en halv oktav. Konventionell trimning är kromatisk.

Winston "Spree" Simon, som spelade med den John John stålband, sägs vara den första tillverkaren av en kastrull. Trots att den typiska repertoaren av stålfat inkluderar calypsos och andra latinamerikanska former, utvecklat Simon arrangemang av "Ave Maria" och "God Save the King" för stålfat.

Stålfat fortsätter att vara populär i Trinidad och Tobago, där de nationella instrument. Fortfarande knutna Carnival har uppmärksamheten vände sig till Trinidad och Tobago National Panorama konkurrens där stålband tävlar med varandra om priser, för tävlingen avslutas på lördagen före karnevalen. Det maximala antalet spelare i den största bandet kategori är 120 spelare.

I Panorama konkurrensen är stålfat bedöms i fyra kategorier: arrangemanget av musiken, allmänna utvecklingen, ton och rytm, med 40 möjliga poäng i de två första kategorierna och 10 möjliga poäng i de två sistnämnda kategorierna. Panorama började 1962, omedelbart efter Trinidad och Tobago blev självständigt från Storbritannien. Sedan dess har stålfat spred sig i Karibien, och även blivit populär i samhällen över hela världen, även de utan en karibisk befolkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.