Vad är Speech Bubbles?

Pratbubblor är ett visuellt sätt att förmedla ord som tecken i serier och tecknade serier. Pratbubblor har använts i samband med dragna tecken eftersom serierna först började visas redan satiriska teckningar i 19th century. Pratbubblor klart kan identifieras som uppsåtligen upprättat figurer med text bredvid en illustrerad karaktär.

Ej att förväxla med bildtexter, som vanligtvis reserverats för berättelsen snarare än dialog och ske i form av fyrkanter av text som åtföljer över eller under panelen, är pratbubblor som ingår i panelen och används för att förmedla dialogen med seriefigurer. Pratbubblor ange talade ord, medan tankebubblor visar en karaktärs tankar och skiljer sig genom sin form. Tankebubblor är moln regel-formade eller runda med en allt mindre kedja av riktade cirklar vid tecken i tanken, medan pratbubblor normalt har pekat svans riktad till den talande karaktär. Det finns olika typer och former av pratbubblor används för att förmedla tonen i dialogen för läsaren. Till exempel kan arg tal eller skrika anges med text inuti ojämna-edged pratbubblor. Normal konversation är ofta märkta med text inuti enkel rund eller fyrkantig pratbubblor. Skillnaden i former kan variera med konstnären och kulturella inflytande komisk. Till exempel kan mangatecknare använda pratbubblor annorlunda än amerikanska konstnärer. Det var pratbubblor är viktigt att hålla den illustrerade dialogen flyter. Svans av pratbubblor bidrar generellt till att identifiera vem som har uttalat de ord de innehåller. Stjärten pekar vanligtvis tala karaktär, men om ett tecken är off-panel och kan inte ses, den pratbubbla svansen kan konstateras av panel eller kan pekade in mot pratbubbla själv. Broadcast pratbubblor anger radio-eller TV dialog allmänhet har taggiga, lättar-bult svansar.

Pratbubblor är nödvändiga för att uttrycka talad dialog och allt tänkt att vara hörbara Serieåret . Comic strip artists måste noggrant välja och placera sina pratbubblor för att kommunicera den rätta innebörden och inte förvirra läsaren. Från grundläggande pratbubblor till dem att uttrycka känslor, tankar, eller till och med åtgärder, såsom "Z" pratbubbla anger sova, hjälper en riktig användning av pratbubblor sätta serier och grafiska romaner till liv för sina läsare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.