Vad är Sequential Art?

Sequential Art är en term som används ofta omväxlande med comics , även om den även omfattar andra former av konst. Andra områden av konsten som faller inom paraplyorganisationen sekventiell konst inbegriper animation, storyboarding, barnboksförfattare illustration, och speldesign.

Några Art Design högskolor erbjuder kurser, inklusive grund-och examina inom området av sekventiell konst. Inom dessa högskolor, sekventiell konst eleverna lära sig att göra serier och andra former av sekventiell konst, liksom hur man kan utveckla och skapa en berättelse. Detta innefattar avlägsnande av tryckfärg, penciling, färgseparation och manusförfattande klasser. Elever har också möjligheter att träffa framgångsrika artister och att närvara Sequential Art konferenser.

Serietidningar sig är böcker som består av bilder med text visas längst ned i bild, kallas image bildtext , eller nära karaktärernas huvuden i pratbubblor. Denna form av sekventiell konst utformades ursprungligen för underhållning, men har blivit en stor multi-million dollar industri, med entusiasten köper och säljer sina serier och Hollywood-filmer som produceras runt deras berättelser. kan Sequential Art också offentliggöras i form av tecknade serier. Denna typ av sekventiell konst är oftast publiceras i tidningar och tidskrifter. Tecknade serier liknar serietidningar, men i allmänhet består av cirka fyra paneler av bilder och text. Vissa serier, dock har långt mer än fyra paneler, och andra är gjorda av ett enda.

serier flöde ibland tillsammans från ett band till nästa. På detta sätt är en person som läser serier i tidningen kan få nästa episod i en berättelse varje dag tills en viss berättelse. Populära serier ibland sammanställs i en bok efter att de har publicerats i tidningar och tidskrifter.

Sekventiell konst i form av storyboarding och animation ofta går hand och hand . Storyboarding innebär dra fram helt enkelt representationer av en scen i en animerad pjäs. Använda ledning av storyboard, det animatörer sätta scenen till liv genom att skapa animering celler. Storyboards används ofta vid planering illustrationer för barnböcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.