Vad är Sarabande?

en månghundraårig långsam dans med ursprung i vad som idag Centralamerika, är saraband en vackert utformad prestanda dans som är ett populärt val i dag. Nedan återges några av historia saraband, liksom några av de särskiljande dragen som har hållit denna dans så populär så länge.

En av de första nämner i historisk tid av Sarabande var 1539. Kallad zarabanda i en dikt som består av Fernando Guzman Mexia, de tre meter byggandet av dansen var tydligen redan ökar i popularitet bland de spanska kolonisatörerna i Nya världen. Som spanska medborgare började att resa fram och tillbaka mellan kolonierna och den spanska domstolen fann sarabandes sig in i kulturen i hemlandet.

Anses vara en mycket erotisk dans av många, var Sarabande faktiskt förbjudet i 1583, anses vara alltför stötande för artig företag. Nämns dock av Sarabande musik och dans Sarabande fortsatte att visa upp i den populära skrifter dag. I barocken var Sarabande början att uppleva ett uppsving av slagen, finna sin väg in instrumental sviter av perioden, liksom den populära dansen rörelser som åtföljde kompositioner. Emellertid saraband av denna tid var inte precis som förr, eftersom de tre mätaren har avtagit en hel del. Detta väckte Sarabande mer i linje med de förmodade mer stillsam och värdig begreppen europeiska strömningar, och som ett sätt för Sarabande tolkas för en ny tidsålder. En stark återkomst snabbare tempo Sarabande kom att passera under den 20-talet, med mycket kredit för ett återupprättande tillskrivas sådana kunna tonsättare som Satie och Debussy. Återställas till sin fulla glans, om den återupplivade saraband och åtföljande rörelser på Sarabande dansare en fröjd för entusiaster av spansk musik och kultur, samt att man får något romantik tillbaka i konsten att dansa. Det fanns inga förnyade diskussioner om den så kallade obscena karaktär dans, även om det råder allmän enighet om att det rör sig utan tvekan erotiska karaktär.

Idag fortsätter Sarabande att njuta av en helig plats som en av de bästa exemplen på spanska danser, liksom för de bidrag som dansen har gjort till franska, engelska och amerikanska kulturen under årens lopp. Som ett bra alternativ som en spännande än intim dans, kommer älskare utan tvivel dansa Sarabande under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.