Vad är Quickstep?

Quickstep är en balsal dans som verkligen förtjänar sitt namn. Kännetecknas av extremt snabb stepping, synkoperade fötter rytmer, löpningar och snabba åtgärder i tid för att 4 /4 eller gemensam tid musik, ofta jazz, det snabba steget är kul att titta på och svårt att genomföra.

Dansen inkluderar sparkar, springer och komplexa mönster rytm. Quickstep kan vara en av de svårare danser att lära sig, eftersom en enda uppsättning rörelser kan ofta ske över flera åtgärder av musik. Det är jämförbart på något sätt till vals, eftersom vissa av de åtgärder som utförs i trebäddsrum eller trillingar. var den moderna Quickstep först utvecklades på 1920-talet i England, och var nära relaterat till danser såsom foxtrot och Charleston. Precis som med foxtrot, helhetsintrycket dansarna gör ska vara elegant. Övre kroppshållning är stel och perfekt, åtminstone borde, medan dansarna röra sig genom olika former av Quickstep. Dansen bör också lämna människor med intrycket av att dansarna är ovanligt lätta på fötterna. Även när det rör sig blivit komplex, ljus stepping, med fötterna knappt vidröra marken bör vara en del av helhetsintrycket.

Börjar dansarna lära Quickstep först lära sig de mest grundläggande rörelserna från dansen. En enda åtgärd i 4 /4 time dansas i långsam-snabb-snabb. Långsamt tar upp beats ett och två, och snabb-snabb dansas på taktslag tre och fyra. Mest "långsam" steg i musiken tas på hälen, medan de flesta snabba steg görs på bollar eller tårna på fötterna.

Två andra viktiga steg i det snabba steget är sidan shasse, där dansaren tar tre steg till en sida, och lockstep, där en fot korsas över de andra i steget. Tillsammans med mycket grundläggande fot rörelser, dessa utgör början början steg Quickstep. När dansarna har bemästrat dessa tre steg, vänder och kör tillsätts för att hålla dansen varierande.

På 2000-talet har det kommit flera Hollywood hänvisningar till Quickstep. I Shall We Dance , en amerikansk version av den klassiska japanska filmen, inte Richard Gere fruktansvärt på Quickstep, snubblar på sin partners klänning och rippa den. Men om du tittar på några ögonblick innan han faller, är hans dansform utmärkt. har Quickstep också kallad "Kiss of Death" för tävlande på dokusåpan So You Think You Can Dance . Många av dansarna på showen, som kommer från olika bakgrunder dans har fullständigt misslyckats vid tillverkningen av lätta snabba åtgärder behövs för att dra bort dansen. Detta ändrades under 2007 då ett par utfört ett beundransvärt Quickstep som vann dem ökad popularitet med domare och med tittarna.

Om du vill se utmärkta versioner av Quickstep utförts, överväga tittar man på Ballroom tävlingar. Dessa ofta luft på lokala PBS och BBC stationer. De är kul att titta på och kommer att ge dig fantastiska exempel på väl genomförda Quickstep.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.