Vad är Pink Panther?

I den första meningen är Rosa Pantern en fiktiv diamant med en tydlig brist som liknar en hoppande panter, diamanten var en stor del av intrigen i en rad filmer som kollektivt kallas Rosa Pantern filmerna. Dessutom är det Rosa Pantern en animerad figur som dök upp i titeln sekvenser för dessa filmer. Han blev så populär att en serie av animerade kortfilmer huvudrollen Rosa pantern beställdes. The Pink Panther filmerna var en serie löjlig detektiv film starring Peter Sellers som den franska polisen Jacques Clouseau. Filmerna gjort narr av den populära polisen och spionera genrer film, med Clouseau som framställs som en bumbling, idiotiska karaktär som på något sätt lyckats få sin man varje gång. Filmerna präglades av upprörande pratfalls och ett sortiment av minnesvärda karaktärer, inklusive Clouseau personliga tjänare, Cato, och en parad av attraktiva ledande damer.

Intrigen i den första filmen, The Pink Panther (1963), centrerad kring en fantastisk rosa diamant som kallas Rosa Pantern på grund av dess säregna Panther formade ocklusion. Diamanten medverkade även i The Return of the Pink Panther (1975). I en hänvisning till diamant, en animerade figurer skapades för titlar, och Rosa Pantern blev en återkommande karaktär i rubriker och krediterna till kommande filmer. The Pink Panther jagar ofta en animerad version av Clouseau genom titlarna, utvecklat komplicerade sprängämnen, eller låtsas vara en polis under den inledande sekvensen.

Många Filmälskare är förtrogna med distinkta musikaliska temat för Rosa Pantern filmer, som komponerades av Henry Mancini. Alla filmer i Rosa pantern kanon riktades också av Blake Edwards. Senare filmer aktiveras på popularitet på Rosa pantern franchiseavtal med ett urval av aktörer, i hopp om frieri en ny generation av fans till serien. Den animerade kortfilmer med Rosa Pantern karaktär fortsätter att visas på tv, och de finns även i ett komplett Boxed Set, för fans som har en brinnande längtan att samla dem alla.

>

För dem som är nyfikna, stjärnmärkt Peter Sellers i fem Rosa Pantern filmer: The Pink Panther, A Shot in the Dark (1964), The Return of the Pink Panther, The Pink Panther Strikes Again (1976), och Revenge of the Pink Panther (1978). Blake Edwards gick direkt tre filmer med andra aktörer: Jakten på Rosa Pantern (1982), Curse of the Pink Panther (1983), och Son av Rosa Pantern (1993). Under 2006 släpptes en ny film med en helt ny skådespelare och filmarbetare, skådespelare Steve Martin som kommissarie Clouseau.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.