Vad är Photo Restoration?

Foto restaurering är en konstnärlig process som används för att fastställa gamla foton eller återställa skadade fotografier. Innan datorerna tog återställa gamla foton stor yrkesskicklighet, men dagens avancerade programvaror kan göra fotoretuschering en bris. Praktiskt taget vem som helst kan ta bort repor och fläckar, eller återställa den livliga färger i den ursprungliga bilden.

Retouched bilder kan göra stor skillnad när belysningen i skottet var för svag, eller någons ögon är lysande klarröda. Praktiskt taget alla datorer idag levereras med digitalt foto restaurering programvara som möjliggör ett foto touch-up. Även amatörer kan återställa ett digitalt fotografi på bara några minuter genom att välja "quick fix" och tweaking resultatet, om det behövs.

Några fotografier behöver en bild fix som kräver professionell hjälp, och de flesta bildkonstnärer är experter på att återställa bilder. En bra grafisk konstnär kan retuschera bilder för att ta bort andra människor från skott eller lägg naturliga färg till en svart-vit fotografi. Professionella grafiker använder ofta en teknik som kallas airbrushing som kan lindra hudton och ta bort rynkor och fläckar på ett fotografiskt porträtt. Professionella foto restaurering kan göra en modell ser tunnare, garvare, bustier, eller helt ändra sin ögonfärg. Det finns också grafiker som specialiserar sig i svåra fotoprojekt restaurering, där stora delar av den fotografiska bilden är skadade eller saknas. Konstnären kommer först skanna gamla fotografier och göra en digital kopia, oftast i en jpeg-format. Professional programvara, t. ex. Adobe PhotoShop? och Adobe Illustrator?, används sedan för att förbättra bleka områden, ta bort fläckar och återställa skadade områden. De restaurerade Fotografiet är sedan tryckt på fotopapper i sitt förbättrade skick, och skadade foton returneras till kunden. Ibland kan en gammal bild från många år sedan har ett sentimentalt värde som inte kan ersättas av en Digital Picture fix. Det finns fortfarande några foton restaurering experter som är beroende av manuella tekniker för att återställa bilder. Många fina konstgallerier anställa dessa konstnärliga individer att vara ansvarig för att återställa antika fotografier och tintypes.

Det är en mödosam process att fastställa gamla foton för hand. Första, galleri-kvalitet foto restaurering artist kommer att noggrant rengöra fotografiet och lapp några trasiga områden. Papperet kan vara pressade för en tid för att minska uppkomsten av sprickor och veck. De skadade delarna är sedan retuscheras med en fin målare hand, med särskild hänsyn till att matcha den ursprungliga färg och ljus. Ett foto Restaurator kan ofta göra betydande förbättringar på ett gammalt foto, beroende på skadans omfattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.