Vad är Pandora Radio?

Pandora Radio ® är en webbplats som tillhandahåller användarspecifik spellistor musik baserad på personliga preferenser. Skapats av en grupp av teknik-savvy musiker som kallar sig The Music Genome Project, fungerar Pandora bygger på matematiska algoritmer som bryter ner en låt i komponenter och värdera sin likhet med en låt användaren har. Pandora anses vara en enorm bedrift i musik analys av många, har vuxit och i popularitet enormt sedan dess release i början av 21: a århundradet. En låt har dussintals enskilda komponenter som skiljer den från alla andra musikstycke. Pandora Radio ® fungerar genom att analysera varje spår av dess enskilda delar, såsom rytm, instrument som används, harmonisk ordning, tonart, och lyriska teman. Allt som allt har The Music Genome Project över 2000 olika kategorier genom vilka en låt kan mätas. När man utvecklar din egen Pandora station är dessa kategorier som används för att hitta låtar som matchar dina önskemål.

Pandora Radio ® är för närvarande gratis för användarna, och överlever oftast ut på platsen annonsering av utomstående företag. Användaren har även lagt in länkar för att köpa låtar eller album de lyssnar på via en mp3 hämta tjänster som iTunes och Amazon. Fans tyder på att denna tjänst främjar den bild som Pandora Radio är inte utnyttjar musik artister utan snarare är ett verktyg för att utsätta en publik på musik de kan njuta av men har inte eller vill inte upptäcka på egen hand. vill starta en Pandora Radio ® station, måste du först välja en låt eller artist som du tycker om. Stationen kommer sedan att spela ett exempel på en sång av den valda artisten, som du kan ge en "tummen upp" eller "tummen ner. "Det här alternativet kan stationen för att förfina ditt val, som en konstnär kan ha mycket olika stilar inom sin egen musik. Pandora kommer sedan att spela ytterligare låtar som har liknande egenskaper, såsom fina harmonier, acid jazz influenser, eller folk rötter sång. Du kan välja att ge dessa en tumme upp eller ner betyget liksom, varje gång förfina dina inställningar för att skapa din perfekta radiostationen.

Pandora Radio ® har förståeligt nog stött på vissa upphovsrättsliga frågor på grund av deras användning av tusentals låtar av olika konstnärer. På grund av domar, Pandora är endast tillgänglig i USA, trots att företaget befinner sig i samtalen att öppna sin verksamhet till den europeiska marknaden. Eftersom tjänsten är gratis och bygger främst på reklam, det finns vissa spekulationer om att Pandora inte kommer att betjäna den nuvarande lågkonjunkturen utan kraftigt förändra arbetsrutiner och ta betalt för att använda tjänsten.

Pandora har expanderat till en mängd olika användningsområden sedan starten. Förutom en tillfällig nedladdningsbara podcast kallade Pandora Podcast ®, program finns nu som gör att du kan använda tjänsten på Apples iPhone ®. Den populära sociala nätverken spindelväv Facebook också möjliggör för medlemmarna att lägga Pandora stationer till sin personliga profil, en rörelse många anser är ansvariga för en enorm ökning Pandora Radio ®-användare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.