Vad är New Wave Music?

New Wave musik är ofta som en utväxt av punk musik som blev populär på 1970-talet. Punk sågs som distinkt skild från Heavy Metal, eller rockband på grund av sin anti-företag, och ofta mot regeringen hållning. New Wave dock ofta anammat företagskulturen i sin marknadsföring, med många band blir one-hit wonders genom att producera en enda populär registrera och sedan snabbt blir oklar. New Wave blev också i samband med överskottet av 1980-talet, men vissa band trodde att New Wave hade mer av en punk filosofi.

New Wave band kan vara mycket olika ut. Tidig New Wave musiker inkludera band som Elvis Costello och the Attractions, The Pretenders, Duran Duran, U2 och The Police. Medan några av dessa band som åberopats tidigare rock strategier, som härrör från mer punk och rock, drog andra på den starka utveckling av synthesizern att ersätta många standardiserade instrument.

Duran Duran är ett perfekt exempel på synth-producerade musik. De flesta av de drumbeats och orkestrala ljud ersatte mer standardiserade arrangemang av trummor, elbas, elgitarr och piano. Även band som åberopas hårdare på standard arrangemang, t. ex. polisen, grävde i synth producerat musik, särskilt i deras två senaste album Ghosts in the Machine och Synchronicity .

Vid mitten av 1980-talet begreppet New Wave omfattade nästan alla musiker som nu kan anses "alternate" rockers. I själva verket svarade många av de ursprungliga New Wave konstnärer till denna stora popularitet genom att återgå till mer grundläggande Rock rötter. Detta är särskilt fallet med musiker som Elvis Costello, Sting, sångare i The Police, som började tillverka jazz album, och Joe Jackson. De flesta av dessa musiker gick tillbaka till rötterna av sten eller tidigare använda riktiga stället syntetiserat instrumentala ljud.

Vissa New Wave band kämpade de ingår i denna kategori, särskilt U2. Bandet fortsatte att producera musik med begränsad synthesizer integration, vilket resulterar i att omklassificeras bara som ett rockband på 1990-talet. var New Wave även i samband med avsiktliga mode rörelser. För män innebar detta ofta tung användning av smink som eyeliner, och romantisk stil fashions like blousy skjortor. Vissa efterlyste tidigt mode stilar av band som Duran Duran och Adam Ant, New Romance. I musiker kretsar, kan man höra sådana band kallat New Romantics snarare än New Wavers.

New Wave att anställa mode ofta uppspänd och böjda linjer kön. Detta var definitivt inte alltid betraktas som transsexuell eller homosexuell, även om några av de mer populära musiker av tiden hävdade bisexualism, som David Bowie, Boy George och senare George Michaels.

New Wave är ofta som besläktad med disco i dess popularitet, och saknar betydelse. Kom dock några viktiga konstnärer från denna period, särskilt U2, Sting, och Elvis Costello. Dessa konstnärer lätt ha hoppat klyftan i den vanliga på grund av påvisad utmärkt musikerskap över 20 år eller längre karriärer. Förutom dessa artister är mer benägna att behålla ett visst mått av socialt ansvar. Bono, sångare i U2, är en av de främsta kändis ledare som har förespråkat för fredlig konfliktlösning och för stöd till fattiga länder

Förutom, mest i New Wave industrin kunde inte ignorera den ökade uppmärksamhet som ges till aids i slutet av 1980-talet. Eftersom alltför livsstil ofta lett till ökad sexuell aktivitet med en osäker karaktär, förlorade New Wave några av dess konstnärer mot hiv. De som har varit populära har vänt sin uppmärksamhet åt att främja medvetenheten och samla in medel för forskning om hiv och för stöd av nationer destrueras av sin växande hiv befolkningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.