Vad är Murano Glass?

Muranoglas är speciellt skapad och behandlas glas görs på ön Murano i Italien. Sedan 13-talet har glassmakers Murano skapade signatur arbeten och processer för glasprodukter såsom smycken. Murano glas är en vacker medium för konst, och kommer med en gammal historia av innovation. I slutet av 13-talet beställde glassmakers av den venetianska regeringen att flytta många av sina ateljéer till ön Murano. Man tror att detta skedde av rädsla för den höga temperaturen bränning ske genom glassmakers, en fara i stort sett trä staden Venedig. Den glastillverkning gemenskap Murano blev mycket viktigt för italienska handel, och prisade för sin skönhet. inom ett århundrade var glassmakers de mest framstående medborgare på ön. De fick privilegier vanligtvis reserverad för adeln, som gifte sig in aristokrati och bära svärd. Deras varor blev så viktig för ekonomin på ön som glassmakers förbjöds att flytta någon annanstans, av rädsla för att de skulle sälja företagshemligheter till andra städer. Att göra Murano glas, en silikatglas värms till ett flytande tillstånd, med hjälp av intensiv värme. Vätskan blandas ofta med andra kemiska föreningar som påverkar färg, konsistens och opacitet av den färdiga produkten. Eftersom glaset sakta omvandlas från vätska till fast, ett glastillverkaren kan forma det till vad form önskas, från små pärlor till ömtåliga vaser eller lampor.

Den glassmakers Murano krediteras med uppfinner eller modernisering många sorter av glas, inklusive den populära Millefiori pärlor. De intrikata Pärlor skapas av skiktning av många olika färger av glas under stelnar process, som sedan kan formas till små mönster av blommor och geometriska former. Murano glas innehåller också några sorter av vitt glas mjölk, och Aventurin glas, som har guld och koppar färgad skimrar.

Murano glas och dess historia utgör en stor del av turismen på ön Murano. Besökare kan förutom att kunna köpa ett stort antal Murano glas varor, besöka flera museer tillägnade den konstform, och även glassmakers visa på arbetar på ett av de många glasbruk. Många turistattraktioner funktionen även glasblåsning demonstrationer för turistnäringen. När glaset tekniker är viktigt att i historia glastillverkning, är Murano glas som inte är allmänt dyrkade. Coloring medel som används i skottlinjen processen tenderar att producera extremt livliga nyanser av blått, gult och rött. Vissa kritiker tycker att klara färger prunkande, oroande, och ibland tacky. Dock tillåter modern teknik för mer subtilt, och Murano glas används i en mängd moderna konstverk av hög kvalitet.

Om du är intresserad av att köpa glas från Murano produkter, de är lätt tillgängliga på nätet och i vissa specialkemikalier glas butiker. Var noga med att förhöra från säljaren om glaset är giltig eller snarare "Murano-stil" som kan göras var som helst i världen som använder liknande tekniker. Autentiska Murano arbete är ganska dyrt, med större bitar som vaser eller krukor pris mellan $ 150-$ 500 US dollar (USD). Enda glaspärla berlocker är billigare, vanligen kostar ungefär $ 35-$ 85 USD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.