Vad är Miyako odori?

Miyako odori eller "Dances av den gamla huvudstaden" är en serie av danser som utförs i Kyoto, Japan varje år i april månad. Dessa danser presentation traditionell japansk konst och kultur, och de var välbesökt av både japanska och besökare till Japan. Tillsammans med dans, det Miyako odori också dragen uppvisningar av japansk konst, som målningar, historisk kimono och blomsterarrangemang, tillsammans med formella föreställningar av teceremonin och japansk musik. dessa danser började 1872, kort efter huvudstad i Japan flyttade från Kyoto till Tokyo under Meiji-restaurationen, en turbulent period i japansk historia. Kyoto är känt som ett kulturellt centrum i Japan, och stadens tjänstemän var oroliga att Kyoto rika historia av prestanda skulle försvagas eller överskuggas av flytten. Som en följd av detta beslutade staden att börja sponsra den Miyako odori, som arbetar med Yachiyo Inouye III, befälhavaren på ett vedertaget skola dans huvudkontor i Kyoto.

artisterna på Miyako odori är Geisha, utbildad i olika traditionella japanska konstformer inklusive musik, teceremoni, målning, dans och blomma förmedling. I Kyoto, dessa kvinnor föredrar att kallas "geiko," som betyder "en kvinna av konst," snarare än "Geisha", vilket helt enkelt betyder "artist. "Förutom fullfjädrade geiko, dragen den Miyako odori också lärling geiko kallas Maiko, och ibland unga kvinnor i utbildning för att bli maiko också delta i mindre roller. Varje år avancerade kostymer inklusive en formell enhetlig kimono skapas för dansare, med tonvikt på tusentals år av japansk tradition.

Besökare på Miyako odori kan se en mängd olika traditionella danser, utförs vanligtvis flera gånger varje dag i en timmes show. För dansarna är Miyako odori ganska tuffa, eftersom de måste fungera felfritt flera gånger om dagen hela månaden lång, utan att kunna delta är en stor ära. Den stela regler och traditioner Gion Kobu distriktet styr varje aspekt av Miyako odori, där dansarna får utföra på i vilken ordning de danser presenteras.

På grund av förändringar i den japanska kulturen, är antalet Maiko och geiko i Kyoto är på tillbakagång, och ännu färre fullt utbildade dansare. Detta har väckt farhågor att många aspekter av den traditionella japanska kulturen kan blekna bort, och några tidigare geiko har förespråkat för reformer som skulle bidra till att bevara geiko tradition innan den försvinner för gott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.