Vad är Mercury Glass?

Mercury, eller försilvrat glas är glas som har ett silvrigt utseende. Kvicksilver glas innehåller egentligen ingen kvicksilver, även om det var på en punkt, flera tillverkare som försökte linje glas med kvicksilver. Detta förfarande varade inte länge på grund av både giftigt kvicksilver och dess kostnader, men kan tas till namnet på kvicksilver glas.

Även glas samlare är inte ofta intresserade av kvicksilver glas, mer och mer antika hobbykemister blir samlare av denna särskilda form av glas. Även om det också kallas försilvrat glas, innehåller varken silver eller kvicksilver. Kvicksilver glas är i stället, klarglas vilket är mögel-blåses in med dubbla väggar former. Glaset är då klädd på insidan med en vätska silvernitratlösningen, genom ett hål i botten. var Mercury glas först skapade i Tyskland i början av 1800-talet. Den användes som ett billigare material ljusstakar, vaser, pokaler och andra föremål. Försilvrat glas blev snabbt populära i Frankrike, England, Böhmen och USA. The New England Glass Company visade en stor utställning av glaset på New York Crystal Palace Exhibition 1853, som ingår i displayen var bägare, vaser, spittoons, socker bassänger, tumlare och mycket mer.

Även om en del kritiker ogillade kvicksilver glas som alltför prålig och ser alltför spegelblank ansåg de flesta människor är mycket attraktiv. Snart började försilvrat glas vara dekorerad med emalj, etsning, färg, och gravyr. Under nittonhundratalet användes glaset för att göra julen smycken och andra dekorationer hushåll.

försilvrat glas är relativt billig, men är ofta bristfällig på grund av oxidation vilket gör silverfärgat yta flaga av. Luft kan komma in genom hålet i botten som är nödvändig för silvernitratlösningen, och reagerar med ytan. Att fördröja eller undvika denna oxidation process, en kork eller vax kontakten kan placeras i hålet förseglas och hejda den processen.

Mercury glas varierar mycket i pris . Bitar kan hittas under mer än ett fåtal amerikanska dollar (USD) på loppmarknader, eller för över $ 1,000 USD. Flesta bitar som står i rimlig förutsättning fortsätter att öka i pris, men liksom glaset lockar en följd bland samlare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.