Vad är Lightning Field?

The Lightning Field är en enorm konstverket, som täcker en rektangel en mile (1,6 km) med ,62 miles (1 km. ) I det avlägsna öken i New Mexico, är detta arbete nästan oåtkomlig, och kan bara besökas dessa reservera boende på det närliggande stuga. Belysningen Field är ett verk av Walter De Maria, en amerikansk minimalistisk skulptur känd för sin användning av naturlandskap. I form är Lightning Field ganska enkel. Över en stor sträcka av ganska platt mark, 400 rostfritt stål stolpar sätts ner i marken, vardera ca 20 fot (6 m) hög och 220 fot (67 m) ifrån varandra. Polerna är ganska tunn, bara två inches (5 cm) i diameter. Besökare har fritt tillträde till platsen, och kan gå runt och undersöka området på sin fritid.

Trots namnet på arbetet, anser Lightning Field inte riktigt arbete för att locka blixtnedslag, men som metall poler de delar av pjäsen kan dra blixt till dem. Enligt en konstkritiker, om blixtnedslag en stolpe den kommer röding och behöver bytas ut så snart som möjligt, så blixtnedslag faktiskt skadar arbetet. Tyder dock på den officiella webbplatsen för konstverk, besök i midsommar, då åskväder är vanliga, har den bästa möjligheten att se blixtar drabbade området.

För att besöka Lightning Field, måste du göra en reservation för att bo på intilliggande stuga, en rustik byggnad som kan rymma upp till 6 personer. Anländer till platsen är något mystiskt, med besökare plockades upp i en närliggande stad och tas upp till fältet, du är inte tillåtet att ta med din egen bil för att se arbetet. Gäster får rudimentär kvällsmat och GODA frukost, och återvände till staden vid middagstid nästa dag. Även vid anläggningen, gästerna på eget schema, uppmuntras att studera bilden i olika ljus-och klimatförhållanden.

Många besökare till Lightning Field betraktar erfarenhet som djupgående möte med konst och natur. Den enorma pjäs är förvånande att vissa kritiker, och många rapportera känsla överväldigad av storleken av det. Enligt besökare, polerna verkar försvinna under vissa villkor, till exempel när solen är direkt ovanför. På kvällen, i skuggan av polerna sträcker sig längre och längre ut och väntar på solen för att ställa in.

Besök Lightning Field är ganska en plåga, men många rapportera erfarenhet som helt värt det. Gäster debiteras $ 250 US dollar (USD) per natt att bo på stugan, med vissa studerande och rabatter barn finns. Eftersom utrymmet är så begränsat, kan reservationer måste göras månader i förväg. The Lightning Field är inte ett turistmål eller till en typisk konstverk, men för en ovanlig konstupplevelse som kan ändra ditt perspektiv på vad konsten kan vara, kan det finnas något bättre ställe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.