Vad är Koreografi?

Koreografi är konsten att arrangera dansföreställningar. Koreografin används också för att ordna skridskoåkning, cheerleading, Konstsim, och en mängd andra resultat konst. Någon som komponerar koreograferat bitar är känd som koreograf, vanligtvis arbetar koreograf som artist innan han blev kompositör, så att han eller hon kommer att få en djupare förståelse för konst.

Bruket av koreografi är gamla, själva ordet kommer från de antika grekiska, och betyder ordagrant "dance skriver," en hänvisning till den notation som används för att registrera koreografi. Med tiden kom folk att använda ordet "dance notation" för att beskriva den specifika typ av språk som används för att skapa ett skriftligt dokument med en koreograferad komposition och "koreografi" för att beskriva processen med att utveckla och styra sammansättningen av prestanda.

Denna konst är förmodligen mest känt i samband med dansområdet, där det ses som en kritisk del av framförandet. Begåvade dansare kan bara göra så mycket utan visionen av en koreograf, och de är starkt beroende av de större vision som kan föras till en föreställning av en koreograf. Koreografer beakta konsekvenserna, titta och känna på en pjäs, styra dansare på ett sätt som kommer att uppfylla sin vision att skapa en noggrant iscensatt pjäs där varje rörelse är genomtänkt i förväg. I vissa fall , är koreograf också en dansare, som utgjorde delar han eller hon utför i. Martha Graham är ett anmärkningsvärt exempel på en dansare /koreograf. I andra fall är koreograf en pensionerad dansare, som sätter det du lärt dig under sin karriär att använda när dagarna prestanda är över. Många noterade dansare gå vidare till att bli mycket duktiga koreografer. The art of koreografi kan användas i stort sett någon form av prestanda som kräver organiserad rörelse. Musikkårer, konståkare, körer, gymnaster, och så vidare alla använder koreografer för att förbättra kvaliteten på sina prestationer och att förbättra sin prestanda färdigheter.

koreografi också för att ordna iscensatta kämpar för film och teater, i vilket fall koreografen är känd som en "kamp koreograf. "Fight koreografer i allmänhet har en bakgrund i olika striderna tekniker såsom staket, och de kan också vara duktiga stuntmän (och kvinnor). Fight koreografer står inför en unik utmaning att undervisa människor som inte vet hur man slåss för att slåss på ett sätt som tyder på att de har många års erfarenhet och praktiseras kompetens, ofta på mycket kort tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.