Vad är Keramikugnar?

A keramik ugnen, som också kallas en keramisk ugn, är en kammare som används för att härda keramik genom att värma den i hög temperatur. Det finns en särskild typ av ugnar som används för många olika ändamål. Beroende på typ, kan ugnar användas för att bota nyligen avverkat timmer, omvandla trä till kol, torra livsmedel, och kremera människor eller djur kvar. Keramikugnar, dock används specifikt för att tillverka keramik. p

Keramikugnar fortfarande används i dag av tillverkare samt oberoende hantverkare. Moderna ugnar har blivit ganska sofistikerade och kan kalibreras för att uppfylla mycket specifika bränning temperaturer. Vi vet dock att Keramikugnar har använts i en eller annan form i tusentals år. Naturligtvis var de första ugnarna mycket cruder att dessa finns tillgängliga idag. Dessa gamla ugnar gjordes helt enkelt för stora hål i jorden där en stor brand byggdes. Pottery lades sedan in i elden för att härda. Fristående ugnar med skorstenar och andra former av temperaturreglering och den färdiga produkten kom senare.

I keramik ugnar, är höga temperaturer tillämpas på de bildade keramik lera. Värmen ändrar permanent kemiska sammansättning i leran så att det tar en permanent form som bara kan ändras genom att bryta den färdiga produkten. Det slutgiltiga utseendet på en bit sparken keramik är beroende av Molding att krukmakaren tillämpas på leran innan den placeras i keramiken ugnen, alla glasyrer som tillämpas på den, och temperaturen i ugnen. Beroende på vilken typ av lera som används vid tillämpningen av några glasyrer, och värmen i ugnen, kan krukmakeri har ett antal olika typer av färdiga utseende. När keramik är placerad i keramik ugnar för uppvärmning, är det känt som "eld" i keramik.

Obrända är lera ett mycket smidbart ämne. Den faktiska partiklar av lera är porös och mycket fin. När keramik avfyras i en ugn, partiklarna smälter samman och skapar en starkare ämne som är mindre porös. Den omständigheten, krymper faktiskt leran materialet något i storlek när den avfyras. Även sköt lera är mycket starkare än den råa sak är det i allmänhet formas till ganska stora, tjocka föremål eftersom det är något sprött. Mest robusta keramik, till exempel vaser och fat, är ganska tung. Det finns många typer av keramik ugnar, men de grundläggande principerna för bränning lera är detsamma i dem alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.