Vad är Karaoke Etikett?

Många tycker om en hobby för karaoke sång, en form av underhållning där bakgrundsnivåerna sång och text finns för solister eller grupper. Karaoke , japanska för "tom orkester", är ofta med i lokala barer eller nattklubbar som ett sätt att locka nya kunder och bygga upp löpande affärer. Med så många sångare som deltar i karaoke, en form av karaoke etikett har vuxit fram under tiden. En regel av karaoke etikett innebär valet av sånger. Det är inte ovanligt att en vanlig karaoke sångare att utföra ett visst antal signatur låtar under kvällen, till exempel. Karaoke etikettsregler föreslår att andra regelbundna sångare avstå från att kräva dessa låtar själva. Medvetet utför en karaoke-sångare namnteckning eller favoritlåtar bedöms som mycket dålig form. Poängen med karaoke är att ha roligt, inte ÖVERLÄGSEN annan performer.

Kritik mot kolleger karaoke sångare är också en punkt i karaoke etikett. På vilken dag som helst, är kvaliteten på sången kommer att variera kraftigt. Vissa människor som aldrig sjungit offentligt förr i sitt liv kan finna modet att uppträda för en uppskattande publik. Protester eller hånfulla kommentarer under en låt anses vara dålig karaoke etikett. När så är möjligt, bör man vara uppmärksam på den utövande som ett tecken på uppmuntran. Artiga applåder är alltid en bra idé. Första gången sångerskor uppskattar ofta uppmuntrande ord från erfarna artister. En annan regel i karaoke etikettsregler är att alltid respektera karaoke värd. En karaoke värd uppgift är att främja deltagande och bygga upp en miljö med nöje och spänning. Kunder som få tiotals sång förfrågningar på en gång eller insistera på en särskild sång för att visa dåliga kunskaper karaoke etikett. Det kan finnas tillfällen under en kväll som sångare stötte ut att ge utrymme för nya artister. Song förfrågningar kan bli förlorad i en shuffle. Fel låt får börja eller en mikrofon får fel. Det korrekta man kan göra är att låta karaoke värd att åtgärda problemet utan onödig kritik.

Korrekt karaoke etikett är inte sannolikt att tas upp i böckerna Song Selection eller anslås på väggen i en karaoke klubb, men veteran karaoke sångare brukar lära sig det bästa sättet att hantera vissa situationer. Karaoke etikett är ofta en fråga om respekt för varandras personliga utrymme och gör nykomlingar känna sig välkomna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.