Vad är Hand trummor?

Hand trummor är ett i en lång rad slagredskap. De är helt enkelt trummor som spelas med handen istället för en klubba eller hammare. Hand trummor är kända i många typer av musik, från congas och bongos, till tablas och tamburin. De utgör ryggraden i många globala musikaliska ljud, framförallt afrikanska, indiska och latinsk musik.

Hand trummor, liksom alla trummor, bestå av en trumma huvud eller skinn sträckte sig över ett tomt skal. De är vanligtvis cylindrar och kan täckas med trumma huvuden på ena eller båda sidorna. Den kanske mest kända av hand trummor är tamburin. Den Tambourine är helt enkelt en ram trumma med klingande ljud beslutsfattare bifogas sidorna. Ramen trumman familjen som den tamburin som följer är en trumma som har ett ansikte bredare än tanken är djup. kan Hand trummor spelas i olika stilar, i olika takt och i olika låtar. De kan spelas sittande eller stående, av en person med många eller. En hand trumset kan bestå av så många som ett tiotal tunnor och likna en vanlig stående trumset för Rock and Roll Music berömmelse. Många hand trumma instrument, ja, kom i uppsättningar av olika storlekar och klangfärger, såsom congas och tamblas. kan Hand trummor spelas lätt med fingrarna, snabbt med en "tumme rulle," högt med en klapp på handflatan eller knytnäven, eller på många sätt med en kombination av fingrarna, palmer, knogar och handlederna. Möjligheten för beats, som ett vanligt trumset, beroende på storlek och klang i trumman, trummis, och det sätt på trumman huvuden bli klappade. Hand trummor, som utför trummor, är ett instrument mycket rytmiska karaktär.

Liksom enkla ram trumman, många hand tunnor av trä. Den vanligaste trumman huvuden i historien gjordes från sträckte djurskinn, och kan fortfarande ses i autentiska hand trummor. Nyligen trumma huvuden har lämnat över till olika former av polyester och plast. Trumman skal är ofta tillverkade av slitstark träslag som ek eller ask.

Hand trummor, världens äldsta instrument, har sitt ursprung i civilisationens vagga: i Mellanöstern. De blomstrade i Indien under antiken, och tog sig till det romerska imperiet och blev en viktig ljud i många muslimska kulturer. Halterna av tjära, DAF, den tonbak, och Doumbek är bland de viktigaste från Mellanöstern hand trummor från gångna tider. In the 21st Century, tablas kvar centralt i indisk musik och mycket av de populäraste Latinamerikansk dans musik-salsa, maräng och Latin jazz-tacka för sin framgång till hands trummor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.