Vad är Guitar Pickup?

A guitar pickup, också känd som en givare, är en elektromagnetisk anordning som ger elektriska gitarrer deras särskiljande ljud. Arbetar enligt principen om magnetisk induktion, skapar ett magnetfält runt sig själv, "pick ups" vibrationer av stål eller nickel strängar gitarr som de avbryter det magnetiska fältet och omvandlar dem till en elektrisk signal. Denna signal är sedan förmedlas till en gitarrförstärkare och omvandlas till ett hörbart ljud. Guitar pickups är också anställda i akustiska gitarrer för att producera högre volymer än möjligt med produceras naturligt ljud-box förstärkning.

Strukturen i en pickup är enkel. Den består av en tunn rektangulär magnet inlindat i en spole består av flera tusen varv i mycket fina koppar elektrisk tråd. Det kan vara en single coil förpackade magnet nå alla i en gitarr har sex strängar eller en separat för varje sträng. Dessa magneter är fästade med skruvar till gitarr organet, under strängarna, med magnetiserad ytan i uppåtgående riktning. En gitarr kan ha en enstaka hämtning eller flera pickups befinner sig på olika positioner på nacken, bro eller pick-vakt. Position är avgörande eftersom ljudet av strängen förändringar längs strängen längd, en bro position, till exempel, ger en klar, ljud, medan en nackställning ger ett mjukare ljud. Varje pickup kan ha en distinkt ljud, som kan ändras genom att justera höjden på uppgång i förhållande till strängen. Olika pickup konfigurationer eller kombinationer ger en skiktad ljud. Sound variationer beror också på variationer i magnet typ, magnet styrka, tråd storlek och antal varv på spolen.

Många sorter av gitarr mickar finns tillgängliga på marknaden. Magnetisk givare, som en majoritet av elektriska gitarrer användning, kommer i två stilar: single coil, som har en enda spole magnet för varje sträng, och en dubbel spiral eller Humbucker, som har två ringlade magneter i motsatt polaritet. Stratocaster gitarrer från 1954-1979 hade samma mickar coil gitarr. Humbuckers utvecklades 1955 av Seth Lover, ingenjör på Gibson, i syfte att annullera de oönskade "surrande" ljud från närliggande elledningar, belysning eller apparater som den enda rullar en tendens att ta upp utöver strängen vibrationer. Många sentida gitarrer både single coil och Humbuckers.

Optisk pickups arbete genom att känna avbrytande av en ljusstråle av strängen. Ron Hoag, uppfinnaren av denna pickup, visas först en optisk pickup gitarr på musiken produkter handel utställning NAMM Show i Chicago 1969. Piezo elektroakustisk pickups, som använder kristaller för att upptäcka tryckförändringar, finns i Parker Fly gitarrer och Godin gitarrer.

Skillnaden i gitarr mickar är av typen och kvalitet. Musiker använder i regel de som är mest lämpade för deras särskilda musikaliska ljud, eller kombinera olika sådana att få ljudet som de vill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.