Vad är Freestyle Dancing?

Freestyle dans kan tillämpas på många typer av dans och kan definieras som all typ av dans där drag tros inte rakt fram och där ingen koreografi av rörelser sker innan dansen börjar. Det är bokstavligen tänker på fötterna i detta avseende, och freestyle dans kan existera i nästan alla dansformer. Som Freestyle antyder, är dansare fritt att göra upp det som han eller hon går, men om du dansar en vals, du vanligtvis inte freestyle till en annan dansform som tangon.

Även freestyle dans innebär frihet, är de flesta dansare fortfarande kommer att hålla sig inom en viss sorts dans. En hip hop dansare som Freestyles använder igenkännliga drag hip hop, och kanske några han eller hon har gjort upp. Detta kan göra frågor förvirrande eftersom många människor alltid hänvisar till både hip hop och funk dancing som freestyle dancing. Det är faktiskt felaktigt. Många hip hop danser är omsorgsfullt koreograferade, särskilt när de utförs i grupper, och som ofta är fallet, utförs vid konserter med artister som Britney Spears. Flyttar måste koreograferat, eftersom en enhetlig känsla för dansen ger performer att också dansa vid tillfällen i samförstånd med sin backup dansare.

Hip hop eller någon annan dans blir freestyle dans i mindre formella sammanhang. En high school dans är ett bra exempel. Eleverna får turas om att visa upp sina drag hip hop, eller dansa tillsammans i samma stil som hip hop, utan förhand av rörelser. Street dansare kan också antingen koreografera flyttar eller följa med strömmen i freestyle dans. Vanligtvis får dansare planerar att inkludera några rörelser, och sedan fylla dans med andra lämpliga och imponerande rörelser. Detta sätt företräder deras arbete dans del freestyle och del koreografi. I sällskapsdans av alla slag, lärande grundläggande drag innebär att du kan göra freestyle dans till någon musik, så länge du kan antingen leda eller följa en partner. God kommunikation mellan parter utför Freestyle dans är viktigt. I andra fall kan fel flytta eller idé röra upp en dans helt enkelt.

På 1970-talet, blev delägare dansa mer freeform, och detta kan också kallas freestyle dans. Att helt enkelt flytta till musiken och "räffling," ersättas flesta partnerländerna danser. Detta hade några fördelar. Kvinnor inte nödvändigtvis behöver en partner att dansa och kan dansa tillsammans, även om många fortfarande dansade med en man.

Freestyle dans som utvecklades från disco eran har genomgått många förändringar. Förmåga att utföra det beror på en persons känsla av rytm, och kunskap om aktuella danssteg. Det finns till exempel många band, som undervisar freestyle dans i form av moderna drag hip hop, och som musik och stilar dans förändring, freestyle, icke-partner dans fortsätter att utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.