Vad är Flamenco skor?

Flamenco skor är en typ av sko som bärs för att utföra danser till den mycket populära spanska Flamenco musikstil som har glädje spanska publiken i århundraden. Flamenco skor avser oftast damskor, eftersom de flesta av Flamenco danser, män rättare Wear Boots. Vad gör dessa skor speciellt är spikarna i hälarna och tårna. Dessa tillåter dansarna att använda sina fötter som slagredskap att komplettera och förstärka den musik som spelas. Om du först börjar Flamenco danslektioner, kanske du inte behöver Flamenco skor direkt. De flesta företag som lär Flamenco dans för nybörjare bara rekommendera att du dansa i en stabil sko. Eftersom Flamenco skor är nästan alltid högklackat, en god jazz eller ballroom dance shoes kan oftast komma igång i rätt riktning. Men om du fortsätter med dans, det är viktigt att få rätt skor, eftersom så mycket av dans beror på att använda naglarna och kranar som rytm, och dessa kräver viss teknik. Den typiska Flamenco sko, oftast Finns i svart eller rött, påminner mycket om en kvinnas högklackade jazz sko. Skon har en kraftig slagsida på cirka en tum till två inches (2. 54-5. 08 cm). Huvudsak hälen ger en nästan total stöd under hälen på foten. Det är mycket viktigt att detta klacken vara tålig, eftersom en av de vanligaste problemen med flamenco skor skall hälen bryta om dansen blir för kraftig.

Vanligen ser skon ungefär som en pump med ett rymligt och rundad tå rutan och har en rem över ovansidan av foten för att hålla skon säkert på plats. Finare flamenco skor kan ha band i stället för en rem, och en del även har band som över foten, sedan spetsar upp över vristen. Om du inte använder skorna för en speciell dräkt, vanligtvis det bästa tidiga val är ett par svarta flamenco skor med en enkel Fotrem. Du kanske vill välja en rem som är något elastisk för säkrare hålla på foten.

Även om du kan säkert köpa flamenco skor i USA, många människor föredrar att få sina skor från spanska beslutsfattare, där skorna ofta åtminstone delvis handgjorda eller specialanpassade. Överraskande, även handgjorda flamenco skor är inte särskilt dyrt, men sjöfarten kan. Den genomsnittliga paret beställt från Spanien brukar kosta mellan 80-100 dollar (USD). Med ett par bra flamenco skor, om du är en hängiven dansare, kan göra hela skillnaden i världen, eftersom den prägling och rörelser fot flamenco dans kan vara svårt på fötterna.

Du hittar ett antal ställen att beställa flamenco skor och stövlar flamenco på Internet. Du kanske vill rådgöra med din danslärare om de bästa märkena. Lärare i flamenco dans är ofta mest kunniga om vilka typer av skor som ger dig den längsta slitage och bästa komfort när du dansar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.