Vad är Flamenco Dancing?

Flamenco dans är en av de tre integrerade delar av konst flamenco. Den flamenco kom från Andalusien i vad som nu Spanien, starkt påverkad av lokala zigenska befolkningen, Gitanos. Stora mängder av musikaliska stilar och rörelser dans flamenco kommer från den judiska traditionen, liksom från moriska kulturen. De tre huvudsakliga former som utgör flamenco är guitarra eller gitarrspel, cante eller sång, och baile eller flamenco dans. Det är svårt att skilja cante från baile , som de två utnyttja liknande traditioner och arbeta bort av varandra. Flamenco dancing verkar ha sitt ursprung i den senare hälften av sjuttonhundratalet. Ett antal flamenco skolor sprang upp omkring 1800 i Sevilla, var och en med sin egen distinkta ta om konsten att flamenco.

sattes Ursprungligen dansa utan musik, bara sång och toque de Palmas , att klappa i händerna. Vissa nutida flamenco dans följer fortfarande denna tradition, även om användningen av gitarr och andra instrument har införts. En musikalisk stil i flamenco, känd som Palos , omfattar ett brett spektrum av kulturella och sociala sammanhang, samt enkla rytmiska och stiliserade skillnader. Flamenco dans kan vara av olika stilar beroende på avsikten med dans-oavsett om det är att underhålla, att föra en älskare eller trösta dem som behöver det.

Flamenco dans är en otroligt känsloladdad dans stil, med dansaren alltid sträva efter att uttrycka sina känslor genom rörelse. Sharp rörelser och ansiktsuttryck spelar en större roll i Flamenco dans än i många andra stil med dans, som återspeglar denna vilja att förmedla den djupaste känslor man upplever. Medan flamenco dancing, får dansaren klappa händerna, sparka deras fötter, snap castanets (små handburna slagredskap), eller rycker kroppen plötsligt att visa önskad känsla. Samtidigt är att förlora kontrollen aldrig ett alternativ i flamenco dans, och detta passionerad displayen alltid mildras av att upprätthålla de högsta nivåerna av nåd och precision i rörelser.

De mest framgångsrika flamenco dansare uppvisar vad som kallas Duende , vilket betyder bokstavligen en fe eller troll, vilket tyder på en häpnadsväckande grepp om det känslomässiga flödet av flamenco. Flamenco dans på denna nivå av mästerskap är en visceral upplevelse, drar publiken som om de var deltagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.