Vad är Encaustic Art?

Encaustic konst är konst som är gjord av smältande vax och använda det som ett pigment medium. Resultatet är en rik, levande, strukturell konstverk som kan bli oändligt manipuleras med ett sortiment av verktyg. Medan många människor förknippar encaustic konst med smält kritor som ett litet barn, är den konstform som faktiskt tusentals år gamla. Flera museer och konstgallerier har exempel på encaustic konst från platser som det antika Egypten och medeltida Europa, för människor som vill se historiska exempel på konstform. Den vaxer som används i encaustic konst varierar. Bivax är den klassiska medium, även om andra typer av vax kan användas. Flesta encaustic konstnärerna använder block av vax som redan har färgats, men det är också möjligt att köpa rena pigment för att färga ditt eget vax. Vissa bolag erbjuder även vax färger som befinner sig i en halvflytande form, för konstnärer som inte vill använda smälta järn. Den smält vax är bestrukna på ett stadigt underlag och sedan sig som önskat. Det kan manipuleras precis som vanlig färg med hjälp av penslar och andra verktyg, eller det kan kylas så att vaxet kan lyftas. I båda fallen kan strukturen på det färdiga arbetet ändras med hjälp av värme lampor och liknande verktyg som mjukar upp vaxet, låta konstnärer att arbeta och omarbeta den tills de är nöjda med slutprodukten.

Wax målning kan bli ganska rörigt, så de flesta artister vill bära skyddskläder och hinder för användning på deras arbetsbänkar. Dessutom kräver smält vax konst uppvärmd verktyg som specialitet strykjärn, så artisterna måste arbeta noggrant för att undvika att bränna sig. En bit av smält vax kan skapa en otäck bränna, och vissa artister vill bära handskar och långa ärmar av just denna anledning.

Om du vill börja utforska encaustic konst, kan du ställa dig upp med några mycket grundläggande verktyg och få fler behov. Att starta, behöver du block med vax konstruerade för encaustic konst, tillsammans med en kraftig värme bevis duk. Vissa företag tillverkar speciella papper bara för encaustic konst, och din konst butik bör ha någon tillgänglig. Du kommer också att vilja plocka upp en encaustic järn, och du kanske vill tänka på strukturell verktyg såsom penslar och en penna så att du kan manipulera vax som man lägger ner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.