Vad är Dichroic Glass?

Dichroic glas, även kallad fusion glas är glas som behandlades med olika metalloxider att det verkar ha många färger. Utvecklats för användning i det amerikanska rymdprogrammet, är Dichroic glas nu populärt som smycken och konst material. Namnet kommer från ett grekiskt ord som betyder "två färger. "

I den 20: e talet började National Aeronautics and Space Administration (NASA) experimentera med behandlade glas att göra astronaut ansikte plattor som skulle blockera skadliga spectrums av ljus. Den utvecklad process skapade Dichroic glas, som använder fint lager av metalloxider för fraktur och separata lightwaves. Den resulterande ämne används på en mängd olika objekt, t. ex. satellit speglar och vetenskapliga instrument. Det finns också på kommersiella produkter som speglar och linser videokamera. Att göra Dichroic glas måste glaset besprutas med mikro-skikt av metaller, vanligen med titan, krom, guld, zirkonium, och aluminium. Detta sker i en vakuumkammare, som avdunstar metaller och säkringar dem att glaset i extremt tunna skikt. Fusionsprocessen skapar en kristallstruktur på glaset, vilket leder lätt till fraktur. Varje bit Dichroic glas har minst tre färger: den färg som reflekterar från glaset, färgen på glaset, och en andra bryts färg som kan ses i 45 graders vinkel. Processen kräver speciell utrustning, och kan vara ganska dyra att producera. Att behandla glaset på detta sätt är något som liknar den italienska processen att göra muranoglas. Denna process har använts i italienska stilar smycken och ornament i hundratals år, och även använder metalloxider för att skapa färg och ändra genomskinlighet. Med glas från Murano är metalldelar läggas till i en överhettad silikat precis innan den hårdnar, sammanflätning av färger och refractions med själva glaset. På grund av blandningen processen verkar Murano glas ofta vara flera nyanser av en färg, snarare än den skimrande eller regnbågens färger tydligt i Dichroic glas. I smycken är Dichroic glas bildas ofta i pärlor. För att göra detta, det Dichroic Glasskiktet avfyras i en ugn med andra lager av glas inpacka det. Beroende på önskad effekt, kan glaset sköt flera gånger vid olika inställningar, lägga flera lager om det behövs. Dichroic glaspärlor är färgstarka och kan göras i en mängd olika nyanser, beroende på vilken typ av metaller som används i vakuum processen.

Du kan hitta Dichroic smycken i alla färger av regnbågen finns på smycken butiker och nätbutiker. Eftersom processen är kostsam, kan en pendel eller stor pärla verkar förhållandevis dyrt för glas. Enskilda pärlor finns för ca $ 20 US dollar (USD) och upp, medan armband och halsband består av pärlorna börjar runt $ 70 USD. Örhängen, som vanligtvis rektangulära eller triangulära form, finns för ca $ 18 USD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.