Vad är Den lilla sjöjungfrun?

The Little Mermaid är en saga publicerades år 1837 av den danske författaren Hans Christian Andersen som blev grunden till en Disney-film och en Broadway musikal baserad på filmen.

The Story i sagan, den sjöjungfrun familjen-Sea King, mormor och sex sjöjungfrun, den yngste av dem är den lilla sjöjungfrun-Live at the havsbotten. Det finns en tradition att när en sjöjungfru fyller 15, får hon tillfälle att visa världen ovanför ytan. The Little Mermaid hör hennes äldre systrar berättelser och längtar efter hennes tur. När det kommer, råkar hon att upptäcka ett fartyg med en prins, som hon förälskar sig i, även om hon inte vänder sig till honom förrän en storm träffar och hon räddar honom från att drunkna. Med honom i land på en plats i närheten av ett tempel, stannar den lilla sjöjungfrun med prinsen tills en flicka kommer från templet och upptäcker prinsen, som aldrig ser den lilla sjöjungfrun.

Hemresa frågar Lilla sjöjungfrun hennes mormor om människor, och upptäcker att de har en mycket kortare livslängd än merfolk, men har en odödlig själ, som bor i himlen, medan merfolk upphör att existera när de dör. The Little Mermaid trader hennes otroliga sångröst till Sea Witch en dryck som ger hennes ben så att hon kan gå med prinsen och har en själ, som kräver att prinsen älskar henne och gifter sig med henne, vilket skulle tillåta henne att dela hans själ. Den lilla sjöjungfrun möter prinsen, som finner henne attraktiv, men hon finner rörelse på benen oerhört smärtsamt. Då prinsens pappa beordrar honom att gifta sig med en närliggande prinsessa, men han vägrar, säger han bara kan älska flickan från templet, som han tror räddade honom, men han berättar den lilla sjöjungfrun som hon håller på att ersätta templet flickan i sina böjelser. Men då han upptäcker att prinsessan är templet flickan och de gifter sig, och den lilla sjöjungfrun är fylld av förtvivlan. Hennes systrar också göra en affär med Sea Witch: i utbyte mot deras hår, de får en kniv, som de ger till den lilla sjöjungfrun, tillsammans med informationen att om hon dödar prinsen med sig kommer hon återställs till sin sjöjungfru ursprung. Det går inte att döda prinsen, kastar Little Mermaid sig i havet, men istället för att upphöra att existera, blir hon en ande.

The Disney Version

Disneyfilmen av The Little Mermaid med text av Howard Ashman och musik av Alan Menken kom ut 1989 och gjorde ändringar i Andersen historia, några mindre och några större. Bland de mer slående förändringarna är tillägget av Little Mermaid's sidekick, skrubbskädda och andra vattenorganismer till om rollistan, höjden av Sea Witch till en mer typisk skurk roll som hotar den lilla sjöjungfrun lycka genom att försöka gifta sig med prinsen själv i förklädnad, och det finns ett lyckligt slut där havet Witch besegras och Lilla sjöjungfrun blir människa och gifter sig med prinsen. Filmen krediteras som början till den så kallade Disney renässans, och det vann Oscar, Golden Globes för bästa musik, originalmusik och bästa musik, sång, samt en Grammy Award för Best Song Written specifikt för en Motion Picture eller TV.

Broadway musikal The Little Mermaid , som framhävs ytterligare texter av Glenn Slater och några ytterligare ändringar tomt öppnades i januari 2008. The Sea Witch är Mer kungens syster i musikalen och delad makt i havet tills kungen avsatte sin syster för att kväsa henne ont. Istället för Sea Witch försök att gifta sig med prinsen, finns sångtävlingen, och det sätt på Sea Witch bortgång är annorlunda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.