Vad är Death Metal Music?

Death metal faller i genren heavy metal. Normalt dragen den death metal ljud högt, kok stryk elektriska gitarrer, snabba trummor och gutturalt, morrande sång, som ofta kallas "Cookie Monster" sång, för sin likhet med en röst för de tecken på Sesame Street. Death metal musik ofta fokuserar på våldsamma och morbida bildspråk i sina texter, men texterna är ofta svåra att tolka, och de flesta fans av death metal-musik njuta av den för dess invecklade musicerandet. Det finns flera teorier om ursprunget till ordet "death metal. " Somliga påstår att det kommer från en låttitel om Possessed's 1985 debut album, Seven Churches , som många anser vara den allra första death metal album. Andra tror att uttrycket kommer från en låt av ett thrash metal-band som kallas Onslaught, också släpptes 1985. Ytterligare andra tror att titeln var inspirerad av en metal-bandet Death.

påverkades

Death metal i början av heavy metal-band som Iron Maiden, och brittiska bandet Napalm Death, som blandade heavy metal med energi punk musik. Några av de tidigaste och mest inflytelserika band som kan karakteriseras som death metal är Carcass, Morbid Angel, Sepultura, och farsoter, som undertecknades alla till två skivbolag som specialiserat sig på death metal-musik, som kallas Earache och Roadrunner Records.

Sedan början av 1990-talet har många subgenres av death metal fastställts. Dessa inkluderar melodic death metal, skandinavisk death metal, Florida death metal, technical death metal, progressive death metal, slam death metal, brutal death metal, death /doom, och flera andra. Även olika på mindre vägar, alla dessa kategorier dela tunga elektroniska gitarrer och slagverk och hårda sång att death metal-genren är känd för.

Även om death metal i allmänhet anses vara alltför kränkande att någonsin nå mainstreamsuccé på radion, har vissa death metal band gjorde ett bra album levande spela in och spela visar för sina underjordiska kult framåt. En death metal band, Cannibal Corpse, uppnått ett slags mainstream framgång när de featured spelar en låt i den omtyckta filmen Ace Ventura, Pet Detective . Cannibal Corpse var favorite band av filmens stjärna, Jim Carrey, och han begärde prestanda. Cannibal Corpse sång, föreföll "Hammer Smashed Face", även på filmens soundtrack.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.