Vad är Borromeiska Rings?

Borromeiska ringar är tre ringar som är kopplade på ett sådant sätt att undanröja en ring gör att hela strukturen att falla sönder. Detta är en illustration av vad som är känt som en Brunnian länk, en situation där det inte finns två slingor som siffran är direkt ansluten. Förutom att vara representerade med cirklar, kan Borromeiska ringar också göras med en mängd andra former, eller genom att kombinera flera former tillsammans. Märkligt nog, när Borromeiska ringar är tillverkade i tre dimensioner, kan de egentligen inte göras med tre platta cirklar. som ett konstnärligt motiv, Borromeiska ringarna är mycket gamla. De visas i buddhistiska konsten från tusentals år sedan, till exempel, och de kan ses på Viking runstenar, i romerska mosaiker och ett antal andra platser. Folk verkar ha en varaktig fascination inför fenomenet Borromeiska ringar, och de verkar speciellt ofta i religiösa konstverk från olika kulturer. I kristen konst, till exempel Borromeiska ringarna ofta används för att representera den heliga Treenigheten. När de används i religiös konst, vapen, logotyper och kammar Borromeiska ringarna är tänkta att symbolisera styrka i helhet, ett levande exempel på vad som händer när en länk i ett enat element avlägsnas. Ringarna är uppkallad efter den Borromeo familjen av italienska adelsmän, som bekant använde dem i sin familjs vapensköld, populariseringen av tre sammankopplade ringar.

Använda tredimensionell modellering, matematiker har visat att Borromeiska ringarna inte kan produceras i verkliga livet, eftersom ringarna skulle behöva snedvrids att skapa den önskade Brunnian länken. De kan dock göras från ellipser, trianglar, fyrkanter och andra former. Du kanske har sett Borromeiska ringar i form av leksaker som kräver folk att ta bort en länk, som orsakar leksaken att falla sönder. Butiker som specialiserar sig på logik pussel och teasers hjärnan ofta lager Borromeiska ringarna.

Borromeiska ringarna är bara den enklaste formen av Brunnian länken. Brunnian länkar kan göras med ett potentiellt oändligt antal former, och de kan få mycket komplicerade och faktiskt ganska söt. Medlemmarna av det vetenskapliga samfundet har studerat Brunnian länkarna för att se hur de tillämpas på företeelser som strukturen hos molekyler, och några tidigare försök med modellering i form av DNA gjordes med Brunnian länkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.