Vad är Bohemian Glass?

Bohemian glas är en typ av konstglas som har sitt ursprung i Tjeckien, i området som kallas Böhmen. Neighboring Silesia även tillverkar glas i det bohemiska stil. Vid ett tillfälle var Bohemian glas världsberömda, och det med rätta, eftersom det var av mycket hög kvalitet. Idag är många glasbruk i Tjeckien tillverkar Bohemian glas, göra kopior av äldre glas bitar tillsammans med mer moderna verk, och många av dem dra nytta av anseende böhmiska glas.

Denna region i Europa har varit känd för glas produktion sedan 13-talet, och höjden av böhmiska glas produktion uppnåddes i 17th och 18th århundradena. Böhmen passade unikt för glastillverkning grund av rika naturtillgångar och duktiga hantverkare som tryckte på gränserna för glas för att producera mycket hög kvalitet dekorativ glas. Många glassworking tekniker som utvecklats i Böhmen fortsätta att användas i dag.

Normalt är böhmiska glas färgstarka och ofta rikt dekorerade. Det kan vara mångfacetterat, graverat, etsade eller målade, och många verk av Bohemian glas är också mycket tunn och känslig, uttrycker att kompetensen hos de hantverkare. Den fina färg och finhet i böhmiska glaset gjorde det en uppskattad artefakt när andra glasbruk fortfarande kämpar för att producera besvärligt, tät bitar, etablering av ett starkt rykte om Bohemian glassmakers som varar än i dag. En av de mest berömda glasprodukter av Böhmen är blykristallglas, tunga glas som är mångfacetterat att skapa extra gnistan. Blykristallglas fortsätter att vara en viktig exportmarknad i regionen, tillsammans med omvänd målat glas, och emaljerat glas. Det 19-talet såg också utvecklingen av massproduktion tekniker i regionen, så hantverkare att exportera billigare Dekorglas till andra regioner för försäljning bland de lägre klasserna.

Folk kan köpa ett brett sortiment av Bohemian glasarbeten från glas återförsäljare, varuhus och butiker konst och antika Bohemian glas finns i många antikvitetsaffärer. Som när bedriver någon form av antika bör böhmiska glas inköpts med försiktighet, eftersom kopior inte alls är lika värdefulla. Det bidrar till att använda en omfattande guidebok som diskuterar glastillverkarna och stilar för att se till att du inte bilked, och det kan också vara en god idé att ta någon med glas identifikation erfarenhet med på ett glas jaktresa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.