Vad är Aventurin Glass?

Aventurin glas har många alternativa namn. Det kan kallas monkstone, Stellaria eller Goldstone, och det är visuellt helt fantastisk. Det är ibland förväxlas med flera mineraler som fältspat och kvarts, som kan ha små fläckar av glittrande material som ger lyster och gnista. Dessa kallas Aventurin, även om detta inte är Aventurin glas.

födelse och uppfinning av Aventurin glas krediteras till en italiensk familj glassmakers vid namn Miotti. De skapade denna speciella och skimrande glas i mitten av 17th century, och det snart bli uppskattade och avundas. Deras process för att skapa glaset förblev en tätt bevakad hemlighet under många år, och först de hade ensamrätt att producera den.

tur var hemligheten Aventurin glas äntligen "outed. huvudsak av glas i kombination med koppar eller salter av koppar. När glaset smält och kyls, skulle dessa mineralfyndigheter klumpar ihop sig till skapade en guld-flecked och blankt utseende på glaset. Som vanligt med de flesta glas, glas själv inte hade någon färg, men den extra mineralämnen som tillsatts kan skapa varierande färger som grönt och blått, men den vanligaste färgen är en rik, viltfärgad brun. Du kan också hitta varianter av Aventurin glas som tycks ha mer silvervita fläckar av glans än guld sådana. De typer av mineraler som läggs till glaset kan uppnå denna effekt. Dock göras i de första dagarna blev Aventurin glas mycket uppskattad. Den användes för att göra smycken, vaser, och mosaiker. Priser, med tanke på den begränsade tillverkade bitar, var ganska högt i början.

Priser sänkas när en änka efter en av de Miotti glassmakers avslöjas hemligheter som gör glaset i början 19th century. Detta ledde till ökad produktion av glas av ett antal glassmakers, och vissa förbättringar på övergripande teknik. Sjönk gradvis, och det är nu ganska lätt att hitta Aventurin glas för beading till en mycket lägre kostnad. Vissa menar att glaset bör komma från Italien för att betraktas som "äkta".

Precis som små fläckar av mineral verkar gnistra i magiska sätt som du tittar på Aventurin glas, finns ett antal myter, folklore, mysterier och hemligheter kring hur Miotti familjen skapade denna glastillverkning process, som nästan tyder magi och alkemi. Namnet i sig kan innebära att upptäcka något av en slump eller genom tur eller äventyr. Men det fanns rykten om att glastillverkning tekniken överfördes till familjen av en hemlig och okänd ordning munkar. Det är alltså något ganska speciellt med glaset som Glints som guld, trots att vi vet nu hur det kommer genom sin glitter och glans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.