Vad är Arbosculpture?

Arbosculpture är en rik och månghundraårig konstform där träden långsamt böjt och ympade till vackra och funktionella former som väver, broar, stolar, hängmattor, även fulla hus. Arbosculpture är tänkt att visa graden av harmoni vi kan uppleva med naturen, att forma det försiktigt eftersom det växer istället hugga ner det och undanröja all tillstymmelse till sin ursprungliga form. Bilder av arbosculpture återfinns i konstverk från så tidigt som 1516.

Vem som helst kan vara en arbosculptor-det enda som behövs är några enkla Trädgårdsprodukter-en ympning kniv, aktre språnget, beskärning, stretch band, en spade och en unga och flexibla träd att arbeta med. Poppel, äpple, björk, vide, körsbär, ask, och den röda träden alder är alla lämpliga för formning till en arbosculpture. För nybörjare arbosculptors, enkla bågar, väver, verktygs-hållare och staket är alla goda projekt. För den avancerade, är allt möjligt! Lusthus, båtar, stegar, klassrum, stora valv, grindar, någonting. Träd även kan lirkade in i anläggningen glasmålningar.

Axel Erlandson är den mest kända person att utöva konst arbosculpture. Son till svenska invandrare, var han tidigare i centrala Kalifornien, och flyttade senare till området mellan San Jose och Santa Cruz. Han tillbringade många år där crafting fantastiskt abstrakt och funktionella former av växande träd, och under våren 1947 öppnade en "träd cirkus" som lockade turister över hela världen. Erlandson tillbringade 40 år att skapa arbosculpture, och dog 1964. Hans träd cirkus finns idag.

Early 20th century artwork från Tyskland skildra hela lador gjord av noga tenderade träd. Mer nyligen, Mitchell Joachim, en medlem av MIT Media Lab's Smart Cities Group, med arkitekten Javier Arbona och ekologiska ingenjör Lara Greden, har återupplivat den "levande hus" arbosculpture idé, att skapa CG modeller och precisera hur en hus gjort av något annat än träd kunde trotsa elementen och stanna intakt i hundra år med lite underhåll. Inte bara skulle ett sådant hus har noll miljöpåverkan, skulle det faktiskt ha en positiv nettoeffekt genom avlägsnande av koldioxid från luften och producerar färskt syre. Arbosculpture, skulle om den fångar på, mycket väl vara en viktig komponent i en grönare framtid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.