Vad är Akvarell papper?

Akvarell papper är konstnärernas papper som har utformats speciellt för akvarell medium. Det är vanligtvis behandlas särskilt att göra det mindre absorberande, så att akvarell inte kommer att blöda och röra ihop på papperet. AKVARELL papper kommer i ett antal olika sorter och stilar, och de flesta konstnärer experimentera med flera olika typer innan de hittar en stil som fungerar för dem.

Många konst leverans butiker bära akvarell papper, vilket gör onlinebokhandlare. När första arbetsdagen med akvarell papper, är det en bra idé att gå in i en butik för att plocka ut, så att du kan känna olika texturer. När du hittar en typ som fungerar för dig, kanske du kan hitta det billigare att använda en sökmotor. Det finns tre primära komponenter som påverkar utseendet på akvarell papper. Den första är hur papper behandlas, är det andra hur papperet bearbetas efter tillverkningen, och den tredje är vikten. Alla tre av dessa faktorer bör beaktas vid val av akvarell papper. Dessutom bör artister vara medveten om att AKVARELL papper kommer både lös och bundna former och i olika storlekar. Papperet finns även i form av en akvarell block som limmas ned på alla fyra sidor, vilket gör det som en bärbar Windows urklipp full av papper.

Mest akvarell papper behandlas med gelatin, som rockar på fibrerna i papperet så att de inte kan suga upp vatten lika lätt. När gelatinet blandas med fibrerna innan papperet görs, tenderar AKVARELL papper vara av högre kvalitet. Andra tillverkare ger en beläggning på senare, vilket kan bli ett problem om en konstnär repor eller urgröpningar pappret.

Många företag fortfarande för hand form AKVARELL papper på papper skärmar. När papperet dras ut från skärmen är deckled kanter skapas längs kanterna av papperet. Dessa kanter är mjuka och vågiga, och är gynnad av några konstnärer för även om de inte har någon inverkan på kvaliteten på papperet. Med en lätt hand, kan deckled kanter färgas som kontrast till det stycke eller mer måleriska.

Efter akvarell papper tas bort från skärmen, kan det vara styckat och förpackat för försäljning som är, skapa "grova" akvarell papper. Detta akvarell papper har gropar och spår i vilken färg och pigment kan pool, skapar en grövre skapelsen. Den Akvarell papper kan bearbetas vidare genom att köra igenom rullarna att slappna av och jämna ut fibrer. Kallpressad akvarell papper drivs genom kall valsar, medan varm tryckte akvarell papper, den mest smidig slag finns, drivs genom heta valsar.

Tja märkt akvarell papper kommer ange vilken processteknik, om någon, har använts. Dessutom kommer etiketten få information om vikten av papperet. Vikt bestäms av den sammanlagda vikten för 500 ark papper av ett standardiserat papper. Tjockare papper är mindre troligt att curl och förvränga, även akvarell papper med hög trasa innehåll måste sträckas före användning, eller så kommer spänne. Att sträcka akvarell papper är papper fuktad och fästes en torr styrelse, före behandla det så att det inte krymper när den är målad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.