Vad är Acoustic Foam?

för att buffra ljud och minska ekon, inspelningsstudior och musiker hem ofta fäster akustisk skum på väggarna i ett rum. Även om inte uteslutande att användas av musiker, är akustisk skum oerhört användbart för människor som vill minska ekon i ett rum eller förebygga onödigt buller frekvenser från att fly till utsidan av rummet. Omvänt kan akustisk skum hålla utanför ljuden kommer i ett rum. Acoustic skum finns i olika storlekar och är smidig nog att spikas eller annat sätt knutna till väggar, tak, dörrar och andra inslag i ett rum för att kontrollera buller, vibrationer, och ekon.

Akustiska skum kommer vanligtvis på torg eller ark, som varierar i storlek beroende på det utrymme som skall ljudisolerade. En kvadrat eller blad av akustiska skum kommer att variera i tjocklek, men alla sorter av skummet har en ojämn landskap, eftersom även ytor tenderar att fungera som ett lock för vibrationer använder akustisk skum ojämna kanter och ojämna ytor i stället för att absorbera ljudvågor och DÖVA dem innan de kan gripa, orsakar ljud att resa längre och dessutom orsaka ekon.

Musical syften är inte de enda ansökan om akustisk skum. Industrial inställningar också ofta kräver akustisk skum att döfva ljudet inte bara till gagn för kringliggande företag och hushåll, men även för hälsan hos sina anställda. Live arenor och konsertsalar kan vara värd för en rad olika syften, och akustisk skum kommer att förbättra akustik och döfva ekon till förmån för publiken. Hemmabio-system kan producera ett överskott av ljud som kan läcka ut i andra rum och skapa starka ekon och därmed sämre ljudkvalitet. Acoustic skum kan hjälpa till att kontrollera vibrationer och ekon att förbättra ljudkvaliteten i din hemmabioanläggning och hålla ljud från att komma in i andra rum.

Stora rum kan också dra nytta av akustiska skum. Kyrkor, synagogor, tempel, etc. har ofta enorma utrymmen för att rymma ett stort antal av publiken, och därför ljud har ett stort svep av utrymme genom att resa. Dessutom så stora utrymmen innehåller ofta stora vidderna av platta vägg, som utför vibrationer och ekon mycket bra. Använda naggad akustisk skum för att förbryllar ljudet kan hjälpa buffert något av den vibration och dessutom har hängande ljud bafflar-stora plana paneler som bryter upp det tomma utrymmet med högt i tak och stora rum-kan hindra ljud från att resa långt för att orsaka ekon som studsar bort flera väggar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.