Vad Bhangra Dancing?

Bhangra dans är en traditionell form av indisk folkdans som utförs i Punjab regionen i Indien. Den energiska musik som åtföljer denna dans har blivit populärt runt om i världen, tack vare flera stora indiska konstnärer under 1970 och 1980. Många moderna musiker ha integrerat Bhangra beats och teman i sitt arbete, med hjälp av nya instrument och en rad remixar tekniker för att skapa ett mycket distinkt ljud. Bhangra dancing kan ses i många delar av Indien och på tävlingar över hela världen.

Studie av historien om denna dansform tyder på att det uppstod kring 500 år sedan. Traditionellt är Bhangra dansar hålls för att fira bröllop och andra stora evenemang, och artister typiskt firade vårens skörd med Bhangra också. Dansen kännetecknas av snabb att slå, energisk musik med starka slagverk och färgglada, lekfull dans. Den höga energi Bhangra dans är roligt för deltagare och observatörer likadana.

flera traditionella instrument används för att följa Bhangra dans, inklusive Dholaki, dhol och trummor tabla, som oftast slagna för hand. Musiker också spelar stränginstrument samt i vissa regioner. Förutom att spela musik, accompanists sjunger även sånger som omfattar ett brett spektrum av teman. Vid skörd festivaler, these songs fira en glad och framgångsrik skörd, men Bhangra dans kan också åtföljas av politiska, historiska, eller kärlekssånger, som traditionellt sjungs på punjabi.

dansare kan vara både manliga och kvinnliga , och människor tenderar att använda traditionella dräkter för Bhangra dans. Dessa dräkter är oftast färgglada och flytande så att de flyttar med dansarna som de utför utmanande drag. Ett brett utbud av kostymer kan ses i Bhangra dansföreställningar, inklusive långa, rinnande kjolar för kvinnor och löst montering tunikor för män. Sjalar och smycken är vanliga tillbehör för dansare.

i indiska, traditionella Bhangra dans ett inslag vid många större evenemang, med duktiga dans trupper visa ett antal traditionella dans flyttar till publiken. Indian festivaler och mässor kultur i andra delar av världen också huvudnummer Bhangra dans. Vissa regioner sponsor också Bhangra dans tävlingar i vilka regionala team kan fjäderben sina grejer, trots att den indiska ursprunget till denna traditionell dans, folk från alla slags kulturella bakgrunder konkurrera på dessa tävlingar. Bhangra musik har också lånat många musikaliska traditioner, och det dyker upp några överraskande platser, från reggae prestanda till konsertsalar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.