Kan du Copyright en tatuering?

Frågan om upphovsrätt i tatueringen samhället är faktiskt ganska komplex, och ganska kontroversiellt. I själva verket är det möjligt att upphovsrätten en tatuering som har specialanpassade skapats för kunden, precis som på alla former av originalverket kan vara upphovsrättsskyddat, och det är också möjligt att registrera en tatuering som ett varumärke. Men här uppstår intressanta frågor om vem upphovsrätten bör hänskjutas till och vilken typ av rättslig gottgörelse upphovsrättsinnehavare kan ha rätt till om upphovsrätten kränks. genom lag i många regioner i världen, alla original skapas automatiskt är upphovsrättsskyddade, men om folk vill skydda sin upphovsrätt, måste de aktivt registrera dem med upphovsrätten kontor. Upphovsrätten ansökan omfattar typiskt bevis på att arbetet är i själva verket, original, så om upphovsrättsinnehavaren tvingas utmana någon i framtiden, han eller hon har backup dokumentation. I fråga om en situation där någon filer upphovsrätt en tatuering, skulle ansökan innehålla dokumentation av den ursprungliga konstverk används för att skapa schablonen, tillsammans med fotografier av tatuering på plats på kundens hud.

Självklart, när du upphovsrätten en tatuering, kan man fråga legitimt om tatuering tillhör tatuering konstnär som ritade och utförde konstruktion, eller kunden. Om tatueringen tillhör Tattoo artist, han eller hon skulle kunna diktera att tatueringen inte kan ändras eller tas bort i framtiden, och om dagen kunde användas i vinstsyfte, som till exempel i reklam för någonting, tatuering artist skulle ha rätt till sista ordet huruvida arbetet skulle kunna användas tillsammans med vinst. Om en tatuering tillhör en kund, som många människor tror att det gör Klienten kunde begränsa användningen av tatueringen, så att det inte tillämpas till någon annan, och han eller hon kan stämma någon som försökt kopiera tatuering, eller använda det i kampanjer.

Tattoo är en extremt derivat form av konst, med många tatuerare med inspiration från historiska tatueringar och från sina samtida. Tanken att ett eventuellt skulle kunna upphovsrättsligt en tatuering väcker hackles bland vissa människor i branschen, som hävdar att eftersom tatueringar är härledda verk, skulle rutin copyrighting potentiellt kan skapa kaos i branschen, särskilt som en kränkning av upphovsrätten behöver inte vara en exakt kopia, det helt enkelt vara en mycket nära faksimil.

Å andra sidan, när någon är känd för sina tatueringar, antingen som artist eller en kund, kan det vara meningsfullt att formellt registrera dem som upphovsrättsskyddade, så att de inte kopieras eller missbrukas . Många människor skaffar tatueringar för djupt personliga skäl, och de är riktigt bestört över att se sina anpassade arbete visas på någon annan. Genom att välja att upphovsrätten en tatuering, kan någon tyda på att tatueringen inte skall kopieras utan särskilt tillstånd.

Även om upphovsrätten är i stort ett grått område inom tatuering industrin finns ett område där upphovsrätten är mycket tydliga, och det är fallet med tatuering blixt. Tattoo Flash är tryckta mönster som kan omvandlas till schabloner för snabb tatuering, och de ägs av människor som skapar dem. Tatuering blixt kan säljas, precis som andra upphovsrättsligt skyddade av till exempel böcker, och de kan också överföras mellan ägarna. Den avgift som betalas för blixten är också antas vara en licens för att använda blixt vid tatuering. Men kan någon inte göra kopior av tatuering blixt och distribuera eller sälja dem, eftersom detta skulle strida mot upphovsrättsinnehavarens rättigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.