I musik, Vad är Motown?

Motown musik är en musikgenre som blandar ljudet av rhythm and blues (R B) och pop musikstilar. Det spelas med en rad olika musikinstrument, från elektriska till akustisk. Även Motown använder en rad olika instrument, några av de vanligaste ljuden kommer från slagverk och särskiljande sång.

Även den unika sound som Motown var påverkad av R B och pop, sång Motown nära rival sången som finns i gospel. Sådana starka sång och distinkt ljud i den mixade ljudet av tamburin, trummor och bas, gör Motown en välkänd stil och musik.

Ordet Motown skapades för att berömma den plats varifrån den musikaliska stil. Detroit, som också är känd som motorn staden, var den första officiella hem Motown sound. Den musikaliska form som utbröt i Michigan snabbt blev till ett skivbolag 1960.

Berry Gordy, Jr inledde den Motown skivbolaget 1960 i Detroit, Michigan. Det var det första någonsin skivbolaget att ägas och drivas av en afrikansk-amerikansk och främst funktionen amerikansk musiker. Från 1960 och på den Motown ljud och Motown Record artister etikett både ökade kraftigt till popularitet runt om i landet. I själva verket blev Motown skivbolag de största och mest framgångsrika oberoende skivbolag i USA i mitten av 1960-talet. Förutom att njuta av snabb och välförtjänt framgång, var Motown första genre att alla kvinnliga grupper, istället för att bara lett kvinnliga konstnärer. Kvinnliga grupper var inte bara musiker i Motown. Många kända band och artister började på Motown etiketten. Dessa konstnärer ingår: The Supremes, The Miracles, Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Four Tops och Diana Ross.

Berry Gordy Jr höll på till Motown skivbolag förrän 1988, då hon såldes företaget till Music Corporation of America. Den Motown skivbolag längre samtal Detroit Motor City, hem. Tillsammans med moderbolaget, MCA, det är nu huvudkontor i Los Angeles, Kalifornien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.