Vilka olika typer av pianon?

I en värld av pianon, inte storleken verkligen frågan. Piano tillverkare utformar sina produkter efter behoven i en viss plats eller utövande konstnär. En professionell konsertpianist leker med en hel orkester kanske behöver en full-storlek konsert flygel, medan en ackompanjatör för en liten kyrka kanske bara behöver ett piano. Det finns andra graderingar längs vägen, och även en del elektroniska element att beakta. Den allra största typ av piano som produceras kallas en konsertflygel. Konsert flyglar kan ofta finnas skäl hallar och orkestrala stadier. På grund av sin storlek och tuning krav, är det inte ovanligt att behärska pianister att komma till pianon, inte pianon till pianister. Konsert flyglar generera mycket livliga toner, särskilt i de lägre registren. Detta är viktigt när en pianist måste konkurrera med en hel orkester.

För de flesta människor, den största praktiska pianon är antingen grands eller Grands baby. Dessa pianon använda samma horisontella locket konfiguration som en konsert grand, men är inte alls lika länge. En typisk flygel är cirka 3 /4 storlek en konsertflygel, och Baby Grand är ca 1 /2 storlek. Båda pianon använda en upphängd locket för att skicka ljudet till publiken under prestanda. Många typer av musik hålla flera stora och baby flyglar tillgängliga för studerande skäl eller för gästande artister. Eftersom utrymmet är alltid en premie i de flesta hem, många amatör-pianister välja pianon för privat bruk och repetitioner. Pianon använda vertikalt monterad strängar för att avsevärt minska horisontella längden. Detta innebär att pianon kan installeras i vardagsrum eller hålor utan att ta upp mer utrymme än en soffa eller bokhylla. Ljudet av pianon får inte vara så fullständig som grands, men det lämpar sig utmärkt för informella föreställningar. Många pianon går i arv från generation till generation. Med intåget av modern elektronik kan vissa pianon utrustas med pick-ups och förstärkare för att skapa ett helt nytt sound. Elpiano först blev populär med jazzmusiker, eftersom pianisten kunde duplicera solo bryter av en gitarrist tillsammans med chording av ett piano. Eftersom elpiano kan transporteras på vägen utan detuning problemen med traditionella pianon, många resor band använder elektriska pianon och syntar nästan uteslutande.

Vissa piano elever kan stöta på repetitionen pianon med ett begränsat antal oktaver. Dessa pianon är framför allt avsedda att åtfölja klasser musikteori eller för grundläggande tangentbord kurser. Några nya gör-det-själv piano kurser även inkludera en mycket liten elektronisk tangentbord som kan rullas upp och sparas mellan sessioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.