Vilka olika typer av gitarrer?

Det finns flera olika typer av gitarrer som var och en har sina egna genrer och ljud. Om en novis går in en gitarr affär söker det första gitarr, kommer försäljaren be oundvikligen Vilken typ av musik vill du spela? Svaret på den frågan kommer försäljaren att föreslå rätt gitarr (s) för jobbet.

Akustiska gitarrer är ihåliga arbetsföra gitarr som unamplified av design, även elektronik tillsätts ofta för att skicka den akustiska signalen till en förstärkare. Skillnaden mellan en akustisk och en elektrisk gitarr, är dock att man kan spela en akustisk gitarr utan att förstärka signalen och få samma grundläggande ljud. En elgitarr låter tunt och twangy inte signalen förstärks. Olika typer av akustiska gitarrer följer:

Klassisk gitarr , även kallad nylon-strängad gitarr, är anpassade för klassisk och Flamenco-stil spela, men kan också användas för ballader. Dessa gitarrer leverera varm, fylligt ljud för att köra brutna ackord, ackord plockning och spik strumming. Halsen är bredare än andra gitarr så att de med korta fingrar kan hitta en klassisk gitarr utmanande.

Acoustic Steel-strängad gitarr kan vara 6-string eller 12-strängad gitarr. Dessa gitarrer har ett brett utbud av ljud variationer från en mässings, folk stil till en fylligare och mer körning ljud. Kvaliteten på gitarr, kroppsform och träslag används varje kombineras för att avgöra var instrumentet faller längs spektrumet.

Elvis Presley gyrated väg till berömmelse med en akustisk stål-strängad gitarr i hand, följt av 1960 folk grupper som The Mamas The Papas, Arlo Guthrie, Joan Baez, Bob Dylan, Simon Garfunkel och Donovan . Dessa gitarrer gästade också av kända rock legender som Crosby, Stills, Nash Young, Jethro Tull, och mer nyligen, Dave Matthews, Sheryl Crow, den Indigo Girls och Melissa Etheridge. Vissa akustiska stål-strängade gitarrer har elektroniken ombord för att komplettera sina signaler för inspelning eller gigging, men de bör inte kräva elektronik för att låta bra.

akustisk bas gitarr är det varmare , fylligare, mellower motsvarighet till deras elektriska kusiner. Dessa bred gitarrer används för ackompanjemang i ballader, vissa typer av fusion musik och jazz, men en stand-up bas är vanligare. En akustisk bas kan vanligtvis förvaras av en arbetsgrupp basisten som sekundär gitarr för användning i vissa låtar inom hans eller hennes bandets repertoar.

elgitarrer innehåller fasta kroppar och delvis ihåliga organ, som ger ett varmare, mer väl avrundad ton än sina solid-body kusiner. Elgitarrer kräver en förstärkare för att producera ljud på rätt sätt.

elgitarren blev känd med hjälp av sten pionjärer som Chuck Berry och hymner som hans egen Johnny B. Goode . Rippningen, oemotståndliga slickar och krokar av elgitarren startat 1960 folk scen ut genom dörren och blev verklighet och ålder rock n roll. The Beatles, Rolling Stones, Eric Clapton's Cream, Jimi Hendrix och Janis Joplin's Big Brother The Holding Company var bara en handfull band som epitomized de omfattande ljud och överklagande av elektriska gitarrer.

På 1970-talet rock legender som Led Zeppelin och The Who plockade upp den kastade handsken, och det har varit en lång elektrisk resa sedan dess. Föreställ Metallica spelar Until It Sleeps med klassisk gitarr och du kan se hur viktigt rätt gitarr är rätt genre. Om det är blues, disco, techno, funk, R B, hip-hop eller rap du gillar, elgitarr är en signatur ljud.

Electric Bass Guitars ger hjärtats pumpning , bröst-dunkande enhet av genrer som rock, dance, techno, funk, hip-hop och rap musik. Plockade, plockade eller slagen, basgitarr pounds ut låga konstaterar att rumble igenom dina ben och vibrerar ditt solar plexus. Försök att göra det med en unplugged acoustic bass!

p

Guitar lessons vanligen erbjuds i många lokala musikaffärer och även från oberoende lärare. Online gitarrlektioner finns också. Om du har alltid velat spela, det finns inget bättre tillfälle än detta!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.