Vilka är skillnaderna mellan Violas och violiner?

violas och fioler, båda medlemmar av strängen familj, utseende och ljud liknar många människor som undrar hur de kan höra varandra. Det finns flera referenser som du kan använda för att särskilja dem.

Om du ser en orkester konsert, ett sätt att skilja violiner och viola är av sittplatser arrangemanget. I de flesta orkestrar, den första violinerna sitta på ledarens vänster, med konsertmästare i stolen på kanten av scenen och närmast ledaren. Generellt sträcker avsnittet från konduktören tillbaka mot vingarna. Längre in på scenen efter den första violiner, sitter det andra fiol. Till ledarens sitta rätt i violoncellerna, eller cello. Och mellan cello och andra fiol, hittar du viola, ofta direkt framför ledaren i ungefär mitt på scenen.

Ett annat sätt att skilja viola och fioler är av storlek. Kropp violas är större än fioler. Fioler har en standard längd på 35,5 centimeter (cirka 14 inches), medan längden på viola, men inte standardiserade, är alltid större. Violas kan variera från 38 till 48 + centimeter (cirka 15 inches till nästan 19 inches eller mer). Men, intressant nog, viola stråkar är omkring 1 centimeter (. 39 inches) kortare än fiol stråkar.

Ett tredje sätt att särskilja viola och fioler är av ljudet. Fioler är den högsta lägrade instrument i strängen familjen, ibland kallad sopranen familjemedlemmar. Det violas är den näst högsta lägrade stråkinstrument, som ibland kallas Alto familjemedlemmarna. De fyra strängarna på violas vart inställda en femtedel under de fyra strängarna av violiner. Detta innebär att utbudet av Violas är lägre än för violiner.

Ett fjärde sätt att särskilja viola och fioler är genom sin roll i orkestern. De flesta orkestrar har större violin sektioner än de gör viola sektioner. Och oftare än inte, violinerna bidra till melodislingan eller solo delar, medan viola är oftare som en del av harmoni.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.