Vilka är några olika stilar i Easels?

Easels används flitigt av konstnärer för att visa en två-dimensionell konstverk, eller att hålla en arbetsyta, t. ex. papper eller duk, på en önskvärd höjd. Det finns två vanliga stilar av staffli, och tre vanligaste användningsområdena för stafflier. Det finns också många modifierade stilar av stafflier, liksom olika material som används vid konstruktion och design av stafflier. Naturligtvis kan man välja att använda ett staffli för ett obegränsat antal syften. Därför finns det ett antal olika sätt att gruppera stilar av stafflier. p

Easels kan grupperas med konstruktionen. Det finns två grundläggande stilar i staffli design. Stativ design är en enkel konstruktion bygger på tre ben som sammanfaller i toppen. Stativ stafflier kan ha tvärstag att, liksom pinnarna i en stege, lägg stabilitet mellan de två främre benen. Det tredje benet är justerbar och svänger ut och bort från de största benen, vilket gör att staffli stå fritt. En liten hylla-liknande bar bisects framsidan av de två benen, och kan flyttas vertikalt för att justera höjden på arbetsytan. Stativ stafflier kallas ofta Lyra stafflier, eller A-ram stafflier på grund av likheter med ett "A" när det betraktas framifrån. En annan stil staffli är H-frame design. H-ramstil är något mer komplicerat i form, med antingen två eller fyra ben med stöd av en rektangulär bas i rät vinkel mot benen. H-frame stafflier kan också ha tvärstag för stöd, och flyttbara hyllplan för vertikal placering av arbetsytan. Det finns tre vanliga stilar av stafflier som är grupperade beroende på användning, stafflier studio, stafflier fältet och stafflier display. Studio stafflier och fält stafflier båda används vid skapandet av ett konstverk. Studio stafflier är avsedd för användning inom en ateljé. De kan ofta vara mycket stor och robust för att stödja stora dukar som inte transporteras till en extern plats för målning. Field stafflier, å andra sidan utformade uttryckligen för att fatta bildverkstad utanför. Dessa stafflier är bärbara, och har oftast utrymmen konstruerade för konstnärens material, inklusive penslar, färg och duk eller papper. Dessa stafflier är vanligtvis små, lätta, och kan inte ta emot stora dukar. En vanlig typ av fält staffli är skiss-box, eller franska box staffli. Det finns specifika stilar av stafflier som används endast för. Display stafflier används för att visa slutförda konstverk. Dessa behöver inte samma grad av stabilitet som behövs när målaren fortfarande arbetar på konstverk. Display stafflier behöver vara stark nog för att bära tyngden av konstverk, men de är oftast mer dekorativ än utilitaristiska.

Modified stilar av stafflier inkluderar häckande stafflier, reversibel stafflier, single-mast stafflier, bi-faldig stafflier, och konvertibla eller hybrid stafflier, som är relaterade till H-frame stafflier. Stommen av dessa många stilar av stafflier kan vara gjorda av trä, stål, aluminium eller mässing. Många stafflier nu har inbyggd arbete ytor för användning i annan verksamhet vid sidan av måleriet. Tillgängliga arbete ytor omfattar whiteboardtavlor, chalkboards, ytor magnetiska, kork, flanell, tyg och papper. Mer avancerade stilar av stafflier inkluderar teleskopben, väggfästen, hjul, brickor och små hyllor som fan ut från en pivot punkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.