Vilka är de olika typerna av DJ-utrustning?

Tanken på DJ-utrustning väcker minnen av 1970-talet disco eran, komplett med register blandare och en speglande discokula. Många av oss minns en lokal disk jockey (DJ) föra hans sammelsurium av DJ-utrustning till gymnasiet gym för en dans eller bal, eller till den lokala American Legion för ett bröllop eller Bar Mitzvah. Liksom det mesta, dock har DJ-utrustning vuxit och utvecklats för att passa in i den högteknologiska värld vi känner idag. Borta är den manuella luckan strömbrytare och växlare rekord. Idag kan man hitta DJ-utrustning som innehåller bara grunderna, med ett par Compact Disc (CD) däck och en uppsättning högtalare, eller om pengar är inget objekt, det är fint, multi-level CD däck, surroundljud förstärkare och högtalarsystem, en professionell mixer, hörlurar top notch, och naturligtvis lätt mobila hyllor och lagringsenheter för CD. p

Idag är de flesta DJ-utrustning är datoriserade, och några DJs är överens om att CD däck blir ett minne blott. På samma sätt som MP3-spelare och iPod, musik kan nu spelas med luckan på en knapp eller trycka på en knapp, utan en CD, band, eller spela i sikte. Ofta är allt som behövs en dator. En mixer bör ingå i varje samling av DJ-utrustning, eftersom det kommer att låta ljudet skrivs ut, om en talande röst eller en låt, att spela utan avbrott. Till exempel kommer en mixer byta från en låt till nästa utan ögonblickstillvaron tystnad som tyder oftast på slutet av låten. En uppsättning av god kvalitet hörlurar är ett måste i en uppsättning av DJ-utrustning. De flesta DJs upptäcker att en bullrig DJ-båset kan göra det svårt att höra musiken blandas. Om ingen monter finns och DJ finner henne och DJ-utrustning praktiskt taget i mitten av den part eller dansa, höra musiken klart är nästan omöjligt utan hörlurar. Experterna är överens om att hörlurar i ett DJ-utrustning som borde vara lätt och ha en sluten rygg för att filtrera bort bakgrundsljud. Hörlurar bör också ha ett brett frekvensomfång.

högtalarna eller förstärkare och högtalare en komplett uppsättning av DJ-utrustning, för de är ansvariga för att musiken till lyssnarna. DJs bör se till att deras talare kan hantera den mängd de planerar att använda och att förstärkaren ordentligt förstärka signalen från datorn eller CD-spelare. De flesta DJs som menar allvar med sin musik är mer än villiga att spendera pengar för att köpa hög kvalitet DJ-utrustning, för en DJ som behagar sina lyssnare kommer att bjudas in igen och igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.