Vilka är Ziegfeld Follies?

Ziegfeld Follies var en genomarbetad show i USA som var känd för sin överdådiga dramatiseringar, kör av vackra kvinnor, och olika artister. Den skapades av en man vid namn Florenz Ziegfeld Jr Ziegfeld föddes mars 1867 i Chicago, IL och var avsedd för ett liv i show business.

Hans musikaliska triumf kom till liv som Ziegfeld Follies 1907 , en scenproduktion modellerad efter den parisiska musikaliska översynen kallad Folies-Bergere . Showen började i juli 1907 i New York Theater. Den Follies skisserat kvinnor dansar i A Chorus Line och bär kostymer som ansågs mycket vågad på den tiden. Trots Ziegfeld oförmåga att skriva musik, direkt, eller design, byggde han en musikalisk imperium som dominerade teatern scenen i början 20th century. Hans förmåga att visa upp vackra kvinnor, anställa de bästa talangerna, och skapa fantastiska glasögon locka publik till sina arrangemang.

1911 serien döptes Ziegfeld Follies och var populärt för 24 år. Den Ziegfeld Follies var en eklektisk blandning av dans, komedi, musikal sketcher, och påkostad produktion nummer. Det var berömd för sina glamorösa kvinnliga dansare döpts till "Ziegfeld flickor. " Stjärnor som prydde den Follies " etappen ingår personer som Anna Held, Billie Burke, Fannie Brice, Eddie Cantor, Will Rogers, och WC Fält. Kända produktioner var då visar exempel Sally , Rio Rita , Rosalie , Show Boat och Bitter Sweet .

Efter hans död 1932, beviljade Ziegfeld änka tillstånd för andra initiativtagare att använda hans namn i sina produktioner. Initiativtagarna hoppades att kapitalisera på Ziegfeld namn för att packa publiken i sina egna föreställningar. Tyvärr är dessa senare Follies produktioner misslyckades kommersiellt, oförmögen att fånga upp framgången med det ursprungliga Ziegfeld Follies . Det var inte förrän filmen Den store Ziegfeld starring William Powell in på scen som Zeigfeld Follies tillbaka till allmänhetens ögon. Den vann 1936 års Oscar för bästa film, bästa kvinnliga huvudroll och Bästa Dance Direction. 1946 En film med titeln Ziegfeld Follies featuring Fred Astaire, Judy Garland, Lena Horne, och andra Hollywood greats gav senare publiken ytterligare en inblick i hur det var vid den ursprungliga Ziegfeld Follies .

En korsning mellan Broadway och en högklassig Vaudeville varieté, Ziegfeld Follies fångas theatergoers fantasi med sin glans, glitter och vackra visa flickorna. Ziegfeld var född underhållare som visste vad allmänheten ville se. Trots hans oförmåga att skriva musik, direkt eller design teateruppsättningar, monterade Ziegfeld en formidabel grupp av regissörer, kompositörer och artister att hjälpa honom stack musikaler i historieböckerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.