Vilka är Rodgers och Hammerstein musikaler?

Richard Rodgers och Oscar Hammerstein skrev många av de mest populära musikaler på teatern historia. Deras samarbete varade i nästan två decennier, tills magsäckscancer gjort Hammerstein för sjuk för att fortsätta arbeta. Rodgers och Hammerstein musikaler anses ofta höjden av 20th Century musikaliska teater. Den Rodgers och Hammerstein musikaliska eran började med Oklahoma! 1943. Båda hade varit intresserad separat i omvandla pjäsen Green Odla Lilacs till en musikal, och gått samman efter deras respektive partner vände idén ner. This old-west musikalisk var banbrytande på många sätt, framför allt i att det används låten nummer som sätt att föra handlingen, snarare än lika underhållande avbrott som var brukligt. Det infördes också den populära idén om en oppositionell kärlekssång i People Will Say We're in Love . Denna typ av låtar, där en älskare sarkastiskt eller ironiskt sjunger om hur dåligt eller olämpligt det vore för dem att vara kär i ämnet av låten. Den oppositionella love låten blev ett varumärke av Rodgers och Hammerstein, och exempel finns i hela många av deras föreställningar.

1945, paret tillbaka från ett uppehåll för att arbeta på en av de mest kontroversiella Rodgers och Hammerstein musikaler, Carousel . Denna ovanliga musikaliska var en tragisk historia, efter livet för Billy, en karneval arbetstagare som begår självmord efter ett rån och måste försöka sona sina misstag. Carousel är ofta kritiserats för både sin bisarra historia och vad vissa ser som en bekräftelse av grov misshandel mot kvinnor. Men flera sånger fortfarande är populära musikaler normer, inklusive If I Loved You , en annan oppositionella kärlekssång, och inspirerande You'll Never Walk Alone . Den tredje av Rodgers och Hammerstein musikaler, är södra Stilla en av sina mest producerade mycket. Handlingen följer United States Naval officerare stationerade i södra Stilla havet. Musikalen lekte en mycket populär film 1950, och innehåller den minnesvärda låtarna Some Enchanted Evening , I'm Gonna Wash att människan direkt ur mitt hår , och Bali Hai .

Domstolen i Siam var inställningen för Kungen och jag , som löst följer den historiska biografi Anna Leonowens, en guvernant till kungen av Siam familj. Flera film versioner av berättelsen finns nu, bland annat en 1999 icke-musikaliska version huvudrollerna Jody Foster och Chow Yun-Fat. Den populära filmversionen av musikalen gjordes 1956, svensk Yul Brynner som kungen och Deborah Kerr som Anna. Musiken i Kungen och jag är mindre känd än många andra Rodgers och Hammersteins musikal, med den enda ofta återges antal som Hello, Young Lovers .

Kanske den mest kända och mest älskade av alla Rodgers och Hammersteins musikal blev deras sista samarbete, The Sound of Music . Berättelsen, som följer ex-LÄROTID Maria som hon blir en guvernant till en österrikisk änklingar familj och så småningom gifter sig med honom, innehåller både komiska och tragiska inslag, och anses vara en av de mest tillgängliga musikaler som någonsin gjorts. Oscar Hammerstein var ganska sjuk under skrivprocessen för The Sound of Music och berömda kättade den vackra balladen Edelweiss som hans sista komposition. This song,> tillsammans med flera andra från det musikaliska, inklusive My Favorite Things The Sound of Music anses vara bland de bästa som någonsin skrivits för teatern. The Sound of Music delade 1959 Tony Award för bästa musikal, och 1965 filmversionen vann Oscar för bästa film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.