Vem är några kända Modern filmkompositörer?

En av de viktigaste komponenterna i en film är dess musik. Poängen för filmen kan öka känslor och spänningar när bra, men helt förstör stämningen när de fattiga. Filmbranschen har blivit en konst i sig, med det bästa modern filmkompositörer förstå det relativa värdet av musik och andra medier, och att kunna förbättra världen av filmen med sitt arbete.

Kanske den mest kända moderna filmkompositören är John Williams. Känd för sin förmåga att skapa välkända teman, är Williams ansvarig för Star Wars , Indiana Jones , E. T. , Stålmannen och Jurassic Park bland många andra. Hans verk är känd som dynamisk och särskilt kraftfull i sin användning av bleckblåssektionerna instrument. Hans sex-tio karriär har han samlat fem Oscar och 45 ytterligare Oscarsnomineringar. Den Newman familjen är en dynastiska närvaro i Hollywood filmproduktion, som sträcker sig över flera generationer. Två moderna filmkompositörer, kusiner Randy och Thomas Newman, har ofta framhållits som ett av de största i modern tid. Randy Newman karriär sträcker sig tillbaka till 1960-talet, då han arbetade som en singer /songwriter. Känd för sin distinkta sångröst och förmågor som lyriker, har Randy Newman funnit stora framgångar i räknandet barnfilmer, främst tidiga verk av Pixar Animation Studio. Randy berömda fått 15 Oscarsnomineringar för sammansättning och låtar utan vinst, tills han tappar strimma bröts under 2001 en Oscar för bästa sång gå till "If I Didn't Have You" från Monsters Inc. .

Thomas Newman hit sammansättningen scen 1994, med dubbla Oscarsnomineringar för sina betyg till Little Women och The Shawshank Redemption . Hans distinkta användning av lyrisk slagredskap såsom piano och marimba ledde till en Grammy Award för American Beauty . Efter arbetet med sin kusin Randy, har Thomas Newman komponerat musik för två Pixar filmer, Finding Nemo och WALL-E . Likaså otur vid Oscarsgalan, har Newman hade åtta Oscarsnomineringar och ingen vinner.

Alla filmkompositörer promenad från utmärkelser visar tomhänt, Alan Menken har fått åtta Oscars, mest för hans arbete på Disneys animerade filmer. Ofta samarbetar med andra filmer kompositörer som Tim Rice och Stephen Schwartz, Menken är känd för sin fenomenala arbete med att återskapa den Disneys animerade filmen. 1989, 1991 och 1992 vann han både Original Score och sång Oscar för sitt arbete The Little Mermaid , Skönheten och Odjuret och Aladdin .

En del kritiker anser filmkompositörer vara mindre artister än de som komponera enbart för sina egna projekt. Men lagarbete inblandade i filmen sammansättning tar extremt tålamod, empati och förståelse. The world of modern filmkompositörer verkar trångt med glans, till förmån för de filmer och publiken. Nästa gång du befinner dig få rinnande ögon på ett vackert musikstycke i en film, eller känna upphetsning byggnad inuti dig när Indiana Jones "tema börjar ta en stund efter det att filmen är över och titta på de krediter, för att hedra arbete filmen kompositör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.