Vem är den kungliga Drummers i Burundi?

Royal Drummers i Burundi är en grupp på 20 personer som traditionellt utför vid stora ceremonier i Burundi, en kust nation i Centralafrika. Förutom att utföra vid födslar, begravningar, barndop och kröningar i sitt eget land, denna begåvade slagverksensemble även resor runt om i världen fungerar för människor som är intresserade av afrikansk konst och kultur. Många anser Kungliga Drummers i Burundi att vara en av de finaste percussion ensembler i världen, och deras dynamiska prestanda är ofta mycket välbesökta.

Helheten multigenerational, med pappor lär sina söner konsten att trumma och prestanda. Den trumslagare roterar under prestanda, spelar olika instrument och ta vilopauser för att skapa en kontinuerlig ström av musik som inte slutar förrän i slutet av föreställningen. Några av de kungliga Drummers i Burundi är även dansare, och en föreställning traditionellt börjar med en procession och dansföreställning, där trummisarna komma in med sina instrument på sina huvuden, sång och dans medan de sätter upp. är Trummorna används i prestanda tillverkade av urholkad trädstammar toppad med djurhud. Den primära Trumman kallas Inkiranya. Ingoma och Amashako trummor hjälpa till att fastställa och genomföra i takt med utförandet, medan Ibishikiso trummor följa rytmen som fastställts av primära trumman. De trummisar är ofta mycket aktiva när de leker, hoppa i luften och dansade när de arbetar med sina instrument. I Burundi trumman är en helig musikinstrument. Den symboliserar återväxt, fertilitet, familj, och kungens makt. Drumming har varit en viktig del av Burundis kultur i århundraden, och uppträdanden av Royal Trummisar är firandet av kultur och kulturarv förutom att vara trevlig musikevenemang. Burundis trumslagare utföra ibland vid evenemang med andra afrikanska musikaliska ensembler, och i små lokaler kan de välkomna frågor och umgås efter föreställningen.

Förutom att turnera världen runt sedan 1960-talet, har den kungliga Drummers i Burundi gjorde också flera inspelningar för sina fans. Deras stil och teknik har också använts för att få inspiration av andra musiker, och ibland deras sånger är samplade i musikframträdanden. Eftersom Royal Drummers av Burundi ansedda och populära, föreställningar i ditt område troligen kommer att bli bra publicitet när de inträffar, och du kan också hitta sina inspelningar via lokala musik affärer och butiker Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.