Vem är Lloyd Webber och Rice?

Tim Rice (f. 1944) överväger en juridisk karriär när han träffade Andrew Lloyd Webber (f. 1948) 1965. De började samarbeta när Lloyd Webber fortfarande var student, med ris bidrar texter för Lloyd Webber's music. Det första samarbete var den minst kända: Likes of Us var inte ens utföras förrän 2005. Musikalen berättar något Dickens berättelse om en ambitiös människa som finner sitt liv naturligtvis ändras av en slump stöter på med två hemlösa barn. Den första Lloyd Webber och Rice produktion ha en offentligt framförande var en 20-minuters pop oratorium, uruppförs på London School, med Colet Court School, 1968, fått i uppdrag av chefen för musikavdelningen där. Senare förlängdes till 30 minuter, sjöngs det i Westminster Central Hall, och ytterligare förlängt till 35 minuter, det utfördes vid St Paul's Cathedral i november samma år. Sin slutliga form nåddes inte förrän på 1970-talet, när Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat hade nu blivit en hel musikteater produktion. Det finns ett antal sätt på vilket man kunde mäta popularitet i denna Lloyd Webber och Rice produktion. Det var nummer ett album i Storbritannien för två veckor 1991. Mer än 20. 000 amatör teater grupper och skolor har iscensatt produktion av det. Showen vädjar till dem som är intresserade av Bibelns berättelse är baserad på, liksom de som uppskattar det breda musikaliska stilar och nittonhundratalet ta över de teman som kommer med ålder och förlåtelse. I mellan den långsiktiga utvecklingen av Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat , Lloyd Webber och Rice skapade sin tredje produktion, Jesus Christ Superstar , en rockopera som började som ett konceptalbum 1970 och blev en film 1973. På scenen var det en av de längsta kör brittiska verk av musikaliska teater. Arbetet berättar en fiktiv version av Jesu liv genom låtar, framförallt "Everything's Alright", "I Don't Know How to Love Him", och "Superstar". Det väckte oro och fördömande av både kristna och judar.

Jesus Christ Superstar öppnades på Broadway 1971 och pågick i 18 månader. Det har fått många andra internationella produktioner, och släpptes som en film 1973 och 2000. 1973 års Filmen vann en BAFTA Award för Bästa Soundtrack och blev nominerad till en Oscar för bästa musik, Scoring Original Song Betyg och /eller anpassning. 2000 Filmen vann en Emmy inom scenkonsten kategorin.

Evita , är det sista Lloyd Webber och Rice musikalisk, en musikalisk biografi över Eva Perón, hustru till Argentinas president Juan Perón . Som Jesus Christ Superstar , började det som ett konceptalbum. Den har haft en framgångsrik uppföljningar som musikalisk teater produktioner på Broadway och West End och som en film. Den vann 7 Tony Awards och Best New Musical Olivier Award 1978. 1996 års Filmen vann en Oscar för bästa musik, sång och motsvarande Golden Globe för bästa sång-Motion Picture.

Förutom att ansluta sig för att producera den musikaliska Cricket 1986 Lloyd Webber och Rice var och fortsatte att samarbeta med andra efter Evita . Lloyd Webber har sedan varit inblandad i produktioner som Cats och The Phantom of the Opera . Rice har varit inblandat i flera Disney Productions, som arbetar med Alan Menken och Elton John i verk som Aladdin, Beauty and the Beast, The Lion King och Aida .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.