Varför kan inte folk tar Flash fotografier på museer?

Det finns flera anledningar till varför människor är ofta ombedd att inte ta flash fotografier på museer. Den viktigaste frågan är bevarandet av konst, eftersom blixtfotografering kan orsaka betydande skada på konstverk, särskilt när det förekommer i hög volym. Vissa cyniker har också föreslagit att förbud flash fotografier på museer kan ha något att göra med en önskan att bevara inkomster gift shop, men detta är faktiskt inte fallet. fotografering med blixt kan bidra väsentligt till nedbrytning processen för ett konstverk. Blinkar producera både ljus och värme, som kan utlösa en mängd olika kemiska reaktioner. Exponering för ljus och värme, till exempel, gör att cellulosa i papper för att bryta ner och skada många pigment, vilket alla som har lämnat ett fotografi i ett soligt fönster för några månader kanske har märkt. Medan en enda blixt är inte ett stort problem, många blinkar under loppet av år av utställningen kommer att orsaka ett konstverk att försämras snabbare. Detta leder till utformningen av politiken förbjuda flash fotografier på museer, så att framtida besökare kan njuta av konst också.

Oro om ljus och värme också förklara de miljömässiga förhållandena i museer. Mest välrenommerade museer är utformade på ett sådant sätt att solljuset aldrig vidrör konsten, med specialiserade låg belysning som gör det möjligt för människor att se konst utan att orsaka skada. Luften är ofta också förvaras svalt och i jämn temperatur, så att konsten inte skadas av värme eller temperaturväxlingar. Det finns några andra orsaker till varför tar blixt fotografier på museer är ogillat. För en sak kan blixtfotografering vara mycket störande för andra besökare, särskilt personer med medicinska tillstånd som medför ökad känslighet för ljus. På platser av kulturellt och konstnärligt värde, såsom katedraler, kan blixtfotografering också ses som respektlöst. Med blixt fotografier på museer under evenemang och ceremonier är också allmänt betraktas som störande, som blinkar kan vara mycket störande.

Med detta sagt, många museer har erkänt viljan att ta fotografier av sina samlingar. Som svar på många tillåta fotografering, så länge som en blixt inte används. Att använda ett stativ rekommenderas att kompensera för den låga ljusförhållanden, och fotografer försöka vara respekt för andra besökare medan fotografera sin favorit konstverk.

Några museer underkänna all fotografi på grund av upphovsrätt, eller genom särskild begäran av en konstnär eller ägare av en lånad samling. I dessa fall kan fotografera resultera i en artig begäran om att utrymma lokalen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.