Varför finns det så mycket ångest Bland Comic Book Superheroes?

Angst bland serietidning superhjältar är väl dokumenterad, och har varit en del av seriealbumet tradition sedan starten. Angst i fiction, men är äldre serietidningar. Superhero lidande är helt enkelt en annan representation av ångest av någon hjälte i hjältens resa. Men orsakerna till ångest bland serietidning superhjältar är många.

Utanför faktiska plotlines, måste man först titta på vem läser serietidningar. Fram till nyligen inleddes populära grafiska romaner, de flesta som läser serietidningar var tonåring eller preteen boys. En strid hjälte, en med stora gåvor att han inte kan avslöja för världen, är en säker vinnare med de flesta tonåringar, speciellt tonårspojkar, den största befolkningen i seriealbumet läsare. Den ångest bland serietidning superhjältar paralleller lidanden pubescent pojkar. Superheroes som måste genomgå kroppsliga förändringar, såsom Spiderman, eller som är födda med gåvor de måste gömma, som Stålmannen, har alter egon som ständigt lider. Eftersom pojkar mognar, inför de förändrade organ och en känsla av att ingen egentligen "få dem. "Deras önskan att vara älskad, uppskattad och förstådd är bundet till rädsla för avstötning.

Även plotlines skiljer sig, är en annan orsak till ångest bland serietidning superhjältar att de är på väg i "hjältens resa" som beskrivs av Joseph Campbell. Många av dem är utan sina biologiska föräldrar, som Zorro, Batman, Superman och Spiderman. Om de kan ha antagit kärleksfulla föräldrar, är de fortfarande "världens barn" som Campbell skulle beskriva det. I stället för att helt enkelt göra sina föräldrar glada, ångest bland serietidning superhjältar kan delvis förklaras med deras behov att göra "världen" lycklig. De sublimat sina egna önskningar för att förbättra världen. De tillhör världen i stället för att bara tillhöra själva.

Superheroes har hemskt relation register också. Titta på Peter Parker och Mary Jane eller Clark Kent och Lois Lane. Angst bland serietidning superhjältar är ofta delvis ett svar på det faktum att superhjältar inte kan tjäna sitt personliga behov först. När de gör, blir resultatet oftast tragiska. Detta är fallet med andra hjältar på hjältens resa också, som Luke Skywalker eller Percival. Superheroes inte får flickan, eftersom deras uppgifter inte tillåter dem att vara i ett enkelt samband, eller att man inte får behålla henne på grund av deras ansvar.

Angst bland serietidning superhjältar uppstår även grund av hemliga identitet. Den superhjälte själv kan inte bli igenkänd. I själva verket de flesta superhjältar måste dölja sina verkliga gåvor och comport sig som lite töntig, som Parker och Kent, eller något okänsliga som Bruce Wayne. Inte bara innebär detta att de inte har positiva relationer men det betyder också deras sanna jag är dold för världen. Ingen känner verkligen hur super de är. Endast ett fåtal antyder får veta sin sanna identitet, vilket innebär att de till stor del fortfarande ignoreras av världen. Det är ganska svårt att vilja rädda en värld som inte skulle vilja ha dig, och inte som du. Peter Parker är en av de bästa på det här. Han är ett ständigt misslyckande som Peter, och en ständig framgång som Spiderman. Men få vet detta stora sidan av Peter, och bara se nörd som inte kan göra det till utnämningar i tid. Han lever i fattigdom, ignoreras och unwept. Det är knappast svårt att undra varför angst bland serietidning superhjältar finns, när man undersöker Parkers liv. Vem vill ha en helig plikt när världen vill inget att göra med en? Det är en ständig kamp att inte VRÄKA ut sin specialness och deservedness erkännande.

Så angst bland serietidning superhjältar beror på flera faktorer. Det är relatable till läsarna, och säljer serietidningar. Superheroes måste gömma sig, inte kan ha relationer, och aldrig kommer att erkännas i deras "mänsklig" form för sina gåvor. De ger upp sina liv för att tjäna mänskligheten och måste kämpa mellan att hjälpa världen och önskan att skydda egna intressen. Deras förflutna är i allmänhet tragiska, och deras framtid en tvätt förteckning över alla de sätt som de måste rädda världen. Djupt känslomässigt kaos, oro och konflikter är nödvändigtvis resultatet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.